Dienstenbond CNV

PRINCIPEAKKOORD CAO ALBERT HEIJN DISTRIBUTIE
28-07-2006

CNV Dienstenbond heeft met Albert Heijn een principe-akkoord over de CAO voor de distributiecentra. Zes onderhandelingsronden, soms tot in de nachtelijke uren, een werkonderbreking en een demonstratie zijn er nodig geweest om met Albert Heijn afspraken te kunnen maken. Echter, er is nu een akkoord waar beide partijen tevreden mee zijn.

Na de demonstratie van 17 juli is het even stil geweest bij Albert Heijn. Eind vorige week heeft Albert Heijn vervolgens CNV Dienstenbond een brief met daarin een aantal voorstellen gestuurd. Om te peilen of die voorstellen bespreekbaar waren zijn afgelopen dinsdag de kaderleden van alle DCs bij elkaar geweest. Zij hebben geconcludeerd dat Albert Heijn geluisterd heeft naar de medewerkers en bewogen heeft op de standpunten. Dat was aanleiding om weer in gesprek te gaan en heeft het principe-akkoord opgeleverd.

Enkele hoofdpunten uit het akkoord zijn:

* Looptijd van 27 maart 2006 tot en met 15 oktober 2007
* Loonsverhoging van 3%, waarvan 1,5% met terugwerkende kracht gegeven wordt op 1 april 2006 en nog eens 1,5% gegeven wordt op 1 april 2007. Dat betekent dat de oorspronkelijke eis van 2% daadwerkelijk in de portemonnee terug is te vinden. De koppeling met de supermarkt-CAO is daarmee van de baan.
* Het aantal uitzendkrachten zal door Albert Heijn structureel verminderd worden tot 23% in 2008. AH zal op korte termijn 135 FTEs extra vaste medewerkers aannemen om dit aantal al snel te laten dalen. Ook wordt meer ingezet op opleiding en veiligheid van uitzendkrachten. Albert Heijn heeft zich uitgesproken dat er geen verschil in planningsnormen zijn tussen vaste krachten en uitzendkrachten.

* Verschillen in behandeling tussen uitzendkrachten en vaste medewerkers zullen door Albert Heijn zoveel mogelijk beperkt worden.

* Albert Heijn heeft de intentie om de jeugdschalen af te schaffen. Daarvoor wordt met CNV Dienstenbond een studie verricht naar alternatieven.

* De faciliteiten voor kaderleden zullen worden aangepast en uitgebreid. Zo zullen kaderleden die zich inzetten voor het CAO-overleg of door de CAO ingestelde werkgroepen verlof krijgen voor de tijd die daarvoor nodig is. Ook zal Albert Heijn investeren in vakbondsconsulenten.

* Over structurele mechanische hulpmiddelen bij handmatig laden wil Albert Heijn geen toezeggingen doen. Echter, wij hebben Albert Heijn wel toegezegd dat we de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

Uiteraard zijn er veel meer afspraken gemaakt. Die zullen we u in ledenvergaderingen eind augustus komen toelichten. Daar kunnen leden zich dan ook uitspreken over dit principe-akkoord. Te zijner tijd wordt u over de ledenvergaderingen bericht. Veel strijd is geleverd over de loonsverhoging en de ongelijke behandeling van medewerkers. Ook de koppeling die Albert Heijn maakte met de supermarkt-CAO was een heet hangijzer. Echter, de leden hebben duidelijk aangegeven en vastgehouden aan hun uitgangspunten. Dat hebben we gezien en gehoord op de demonstratie en heeft uiteindelijk geleid tot dit resultaat. Daar kunnen de leden trots op zijn! Maar ook uw ongeorganiseerde collega profiteert mee van de afspraken die CNV dienstenbond voor u maakt. Maak ze lid!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023) 5670615.