Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Fietser gewond bij aanrijding

Enschede

Op donderdag 27 juli zijn omstreeks 20.30 uur een 25 jarige automobiliste uit Gronau en een 19 jarige fietser uit Losser in aanrijding gekomen op de T-kruising Gronausestraat met de dr. Stamstraat in Enschede. De 19 jarige man fietste vanuit de Kerkstraat de Gronausestraat op. De 25 jarige automobiliste die op de Gronausestraat reed kon hem niet meer ontwijken. De 19 jarige man is met onbekend letsel over gebracht naar het ziekenhuis. Wegens alcohol- en mogelijk drugsgebruik nam de politie een bloedproef af bij de 19 jarige fietser. De politie maakt proces verbaal tegen de 19 jarige man op. (06-096737)

Automobilist raakt te water

Enschede

De politie kreeg op donderdag 27 juli omstreeks 13.30 uur de melding dat er een auto te water was geraakt naast de oprit van de A35, ter hoogte van de Marssteden in Enschede. Bij aankomst hadden twee getuigen, de 40 jarige automobilist uit Almelo al uit het water weten te halen. Meerdere getuigen zagen dat de man onwel werd achter het stuur en zo van de weg raakte. De 40 jarige man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en zijn rijbewijs wordt door de politie ingevorderd. (06-096535)

Autokraker op heterdaad betrapt

Enschede

Een 29 jarige man uit Enschede werd op donderdag 27 juli omstreeks 22.00 uur aan de Poolmansweg in Enschede op heterdaad betrapt op het kraken van een auto. Twee getuigen zagen de inbreker de autoradio uit het dashboard halen. Direct belden zij de politie. Tot dat de politie kwam hielden zij de 29 jarige man vast in de auto. De 29 jarige verdachte is door de politie aangehouden en na verhoor opgesloten. (06-096716)

Winkeldieven aangehouden

Enschede

Twee politieagenten in burger merkten op donderdag 27 juli omstreeks 17.30 uur een winkeldiefstal op in een winkel aan het HJ van Heekplein in Enschede. Twee verdachten, een 25 jarige man uit Enschede en een 35 jarige man uit Bellingwolde gedroegen zich verdacht in de winkel. De agenten hadden het vermoeden dat de verdachten producten uit de winkel meegenomen hadden zonder te betalen. Daarom waarschuwden zij collega's, die de verdachten buiten de winkel aanspraken. Na onderzoek bleken de verdachten verscheidene producten gestolen te hebben, zelfs uit meerdere winkels. De 25 jarige en 35 jarige zijn door de politie aangehouden, in verzekering gesteld en opgesloten. (06-096642)

Twee jongens in elkaar geslagen

Enschede

Op 28 juli om 04.00 hield de politie twee Enschedese mannen, een 20 jarige en een 24 jarige, aan wegens openlijke geweldpleging op het van HJ van Heekplein in Enschede. Kort daarvoor meldden twee andere mannen uit Enschede, een 20 jarige en een 21 jarige, de politie dat zij door deze mannen in elkaar geslagen waren. De politie heeft de verdachten gehoord. Zij verklaarden zich beledigd te voelen door de andere twee mannen, waarop de mishandeling plaats vond. De politie maakt proces-verbaal op. (06-096800)

Bedreiging met mes

Enschede

Omstreeks 21.45 uur op donderdag 27 juli kreeg de politie de melding dat een bewoner van een instelling aan de Oliemolensingel in Enschede een begeleider bedreigde met een mes. Deze bewoner, een 17 jarige jongen uit Enschede, kreeg een woordenwisseling met een medebewoner. De 35 jarige begeleider sprong tussen beide bewoners om de ruzie te sussen. Daarna haalde de 17 jarige jongen een mes uit de keuken waarmee hij zijn begeleider bedreigde. Toen de politie aankwam was de 17 jarige jongen al wat gekalmeerd. De politie heeft de verdachte jongen aangehouden, meegenomen naar het bureau en opgesloten. (06-096713)

Zwerver veroorzaakt overlast

Enschede

Op donderdag 27 juli veroorzaakte een man om 21.15 uur overlast bij de basisschool 'De Windroos' aan Het Leunenberg in Enschede. Volgens getuigen gooide hij daar met bierblikken. Toen de politie bij de basisschool aankwam, was de man, een 29 jarige Enschedeër naar de Wesselerbrinklaan in Enschede gelopen. De verdachte man zou daar inmiddels ook iemand bedreigd hebben met een mes. Van omstanders begreep de politie dat de verdachte naar Het Bijvank in Enschede gelopen was en daar kon hij door de politie worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 29 jarige man en heeft de man opgesloten. (06-096697)

Dronken man aangehouden wegens huisvredebreuk en vernieling

Almelo

Op vrijdag 28 juli om 01.15 uur werd bij de politie trammelant in een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo gemeld. De melding werd door buurtbewoners gedaan. Ter plaatse was de politie er getuige van hoe een man een ventilator van vier hoog uit het raam smeet. Daarop wilden de agenten de man aanhouden. Ze kwamen bij de woning en zagen dat de voordeur was vernield. In de woning troffen zij een 44 jarige man uit Veenhuizen; hij was niet de bewoner van het pand. De 44 jarige was behoorlijk dronken en verzette zich bij zijn aanhouding. Hij smeet ook nog een telefoon stuk. Tijdens het transport naar de auto vond de verdachte het nodig de politieagenten op straat uit te schelden. Bij het verlaten van de woning kwam de bewoonster te voorschijn, kennelijk had zij zich voor de verdachte schuil gehouden. De verdachte is ter ontnuchtering opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op wegens gevaar dronkenschap, huisvredebreuk, vernieling, verzet en belediging politieambtenaar. (06-096751)

Vrouw steekt ex met mes

Almelo

Bij de politie werd op donderdag 27 juli omstreeks 19.40 uur een steekpartij gemeld in een woning aan de De Ruyterstraat in Almelo. De agenten troffen de bewoner, een 40 jarige man, zittend in een tuinstoel aan met een mes in zijn buik. De 40 jarige verklaarde te zijn gestoken door zijn ex-vriendin, een 24 jarige Almelose. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en opgenomen. De 24 jarige Almelose werd korte tijd later in de woning van familie in Almelo aangehouden. Zij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-096664)

Twee mannen betrapt op diefstal koper

Rijssen

De politie was op donderdag 27 juli om 23.35 uur getuige van diefstal van koperdraad bij een bedrijf aan de Noordermorssingel in Rijssen. Zij zagen hoe twee mannen vanaf het dak van het bedrijf koperdraad wegnamen en vervolgens in een auto wilden wegrijden. De beide mannen, een 25 en 41 jarige Hengeloër werden aangehouden. In de auto trof de politie meerdere rollen afgeknipt koperdraad aan en nam deze in beslag. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (06-096734)

Inbreker betrapt

Almelo

Op donderdag 27 juli werd omstreeks 18.50 uur een inbraak gemeld bij het voormalig Dr. Groencollega aan de Catharina van Renneslaan in Almelo. Een politieteam gaat er op hun bikes naar toe en zien nog juist hoe een man bij de bouwplaats weg wil fietsen. Achter op zijn fiets heeft hij een krat bier en een tosti-ijzer. Van de bouwkeet is een ruit vernield en bij het hek lagen meerdere flesjes bier. De politie houdt de verdachte, een 19 jarige Hengeloër, aan wegens diefstal. De goederen worden in beslag genomen. De politie stelt de verdachte in verzekering en sluit hem voor nader verhoor op. (06-096645)

Diefstal en bedreiging

Borne

Op woensdag 26 juli zat de 17 jarige jongeman uit Borne omstreeks 00.15 uur samen met een vriend in de beeldentuin in Borne op een bankje. Daar kwamen twee jongedames, een 19 jarige uit Borne en een 18 jarige uit Hengelo bij de heren zitten. Ineens pakte de 18 jarige vrouw de helm van de 17 jarige jongeman en zet deze op. Daarna lopen de beide dames naar de auto van de 19 jarige vrouw en willen wegrijden. De 17 jarige jongeman probeerde zijn helm terug te pakken en de dames tegen te houden, waarbij de auto van de 19 jarige beschadigd raakte. Daarna bedreigde de 19 jarige vrouw hem met een mes. Op donderdag 27 juli kwam de 17 jarige jongeman op het politiebureau in Borne om aangifte doen van zijn gestolen helm. Vlak daarna kwam de 19 jarige vrouw uit Borne om aangifte te doen van haar beschadigde auto. De 19 jarige vrouw werd direct door de politie aangehouden en gehoord voor diefstal en bedreiging met een mes. De andere verdachte werd dezelfde avond door de politie aangehouden. (06-096549)

Tweetal aangehouden wegens diefstal fiets

Rijssen

Een 15 jarig meisje uit Rijssen deed op donderdag 27 juli omstreeks 17.30 uur bij de politie melding dat zij haar gestolen fiets had aangetroffen bij een woning aan de Esstraat in Rijssen. Zij had haar fiets die middag bij het zwembad neergezet. Bij het verlaten van het zwembad was haar fiets verdwenen. De 15 jarige zag daarna bij toeval dat twee knapen voor een woning aan de Esstraat een fiets aan het overspuiten zijn. Zij herkende daarbij haar eigen fiets en meldde dit bij de politie. De politie hield daarop beide verdachten aan. De verdachten, een 15 en 16 jarige Rijssenaar bekenden de diefstal. De 15 jarige werd doorverwezen naar bureau HALT. De 16 jarige kwam hiervoor niet in aanmerking, zodat tegen hem proces-verbaal wordt opgemaakt. De fiets is terug naar de eigenares. (06-096649)

Fietsster gewond bij aanrijding

Almelo

Op donderdag 27 juli vond omstreeks 20.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietsster. De automobiliste, een 36 jarige vrouw uit Borne reed met haar auto over de Ootmarsumsestraat in Almelo. Bij de T-kruising met de Leeuwerinksweg kwam voor haar van rechts een 15 jarige Almelose op haar fiets aangereden. De fietsster wilde op de kruising links af slaan. Een aanrijding volgde, waarbij de fietsster op de motorkap van de auto belandde. Het meisje werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-096687)

Automobilist weigert bloedproef en moet rijbewijs inleveren

Hengelo

De politie zag op vrijdag 28 juli omstreeks 01.00 uur een automobilist, die op de Kuipersdijk bij de kruising met de Enschedesestraat in Hengelo door het rode verkeerslicht reed. Bij controle van de verdachte, een 19 jarige Enschedeër werd alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de verdachte aan. De ademtest aan het bureau lukte niet, waarop de verdachte werd gevorderd om aan een bloedproef mee te werken. De 19 jarige weigerde dit. De politie nam daarop het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (06-096762)

Bromfietser over de kop geslagen

Hengelo

Op donderdag 27 juli vond omstreeks 17.55 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de H Leefsmastraat in Hengelo. Een 41 jarige Hengeloër reed op zijn bromfiets over het trottoir van genoemde straat. Vermoedelijk door een loszittende stoeptegel ging de bromfietser over de kop. Hij kwam daarbij op zijn rug terecht. De 41 jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Door de politie werd inderdaad een losliggende tegel aangetroffen, die vermoedelijk door wortelgroei van een boom omhoog was gedrukt. (06-096623)

Hennepkwekerij geruimd

Hengelo

De politie stelde op donderdag 27 juli een onderzoek in naar een mogelijke hennepteelt in een woning aan de Cor Lemairestraat in Hengelo. Zij trof daar op de zolderverdieping een kwekerij aan met 400 planten. Alle planten en bijbehorende apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. In de woning waren twee personen aanwezig, een 31 jarige man uit Apeldoorn en een 38 jarige vrouw uit Enschede. Beide personen werden aangehouden ter zake overtreding van de Opiumwet. Na verhoor werden de verdachten in vrijheid gesteld. De 36 jarige bewoonster van het pand was niet aanwezig en zal nog gehoord worden. De politie maakt proces-verbaal op. (06-093252)

Monique Oude Wolbers en Gerdien Rotgers: 053-4555588


---- --