Politie Zuid-Holland-Zuid

28/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 28-07-2006 o Persberichten district I

MEISJE GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Ridderkerk is op 27 juli gewond geraakt toen op de Wilgenbos een 54-jarige automobiliste uit Dordrecht haar aanreed. Het meisje stak plots de straat over om richting de Twintighuizen te fietsen. De vrouw, die uit tegengestelde richting kwam, kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer liep een schouderfractuur op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobiliste bleef ongedeerd. De ruit van haar auto raakte beschadigd en de fiets is total loss.

BRAND OP ZOLDER
DORDRECHT In een woning aan het Selma Lagerlof-erf heeft op 27 juli brand gewoed. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond op zolder en is tot deze verdieping beperkt gebleven. Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben de aanwezigen uit de woning gehaald. Zij hebben elders onderdak gevonden. De oorzaak van de brand is onbekend. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.

VEELPLEGER GESNAPT MET GESTOLEN AUTORADIO
DORDRECHT De politie heeft donderdagmorgen 27 juli een 33-jarige man uit Dordrecht een bekende veelpleger aangehouden op de Weeskinderendijk Beneden. Surveillerende agenten zagen hem in eerste instantie fietsen. Omdat hij opeens een andere richting op fietste, keerde de politie. Ze zagen zijn fiets geparkeerd staan onder de brug van de Hugo de Grootlaan. De veelpleger zagen ze vervolgens uit de bosjes komen en weer op zijn fiets stappen. Hij werd aangesproken en gevraagd wat hij aan het doen was en wat hij bij zich had. Hij haalde een schroevendraaier uit zijn zak en een deel van de omlijsting van een frontje van een autoradio. Een van de agenten liep terug naar de bosjes waar de man uitkwam. Daar werd een autoradio aangetroffen. Deze bleek die ochtend te zijn gestolen uit een auto aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld en heeft aangifte gedaan. Het bleek dat de geparkeerde auto van de man was opengebroken. Vervolgens werd de radio/cd speler weggenomen uit de wagen. De verdachte is ingesloten. De rechtmatige eigenaar krijgt zijn radio terug.

DOOR HET LINT
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Dordrecht is donderdagmiddag 27 juli zodanig door het lint gegaan dat zij haar vader met een nagelvijl aan zijn onderarm verwondde. De man heeft vier lichte verwondingen. Dit gebeurde in een woning aan het Burg. Beelaertpark. De 15-jarige werd boos op haar vader om iets waarna ze hem vervolgen sloeg en schopte. Zij had toen een vijl in haar tot vuist gebalde hand. Een klein stukje van de vijl stak door haar vingers waar ze vervolgens haar vader mee stak. De politie werd ingeschakeld die het meisje aanhield en insloot. Hierbij verzette zij zich hevig. De vader heeft aangifte gedaan zodat er mogelijk hulpverlening voor haar komt. Diverse hulpinstanties zijn in kennis gesteld zodat er mogelijk een hulptraject kan worden opgezet. De 15-jarige is na aanhouding ingesloten.

VERDACHT VAN BEDREIGING
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is donderdagmiddag 27 juli aangehouden op de Noordendijk. Hij zou een medewerkster van een winkel hebben bedreigd na het niet krijgen van een identiteitskaart. Hij moest de oude kaart dan tonen maar dit kon hij niet. Vervolgens zou hij door het lint zijn gegaan. Hij zou de medewerkster hebben bedreigd en hebben uitgescholden. Zij deed aangifte en de politie hield de verdachte aan en sloot hem in.

GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 28 juli een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Krispijnseweg. Hij bleek gesignaleerd te staan in verband met een openstaand bedrag van bijna 3500 euro. De man kon dit niet betalen en werd daarom ingesloten.