Dienstenbond CNV

Principeakkoord nieuw Sociaal Plan VIT
28-07-2006

De afgelopen maanden is er door vakbonden en VGZ/IZA/Trias gesproken over de komende organisatieontwikkelingen. Duidelijk is geworden dat het niet de verwachting is dat er voor de fusie met Univé grote reorganisaties te verwachten zijn. Aan de andere kant is niet uitgesloten dat er bij een aantal kleinere organisatieaanpassingen (hoofdzakelijk als gevolg van integratie VGZ/IZA en Trias) toch sprake zal zijn van personele consequenties.

Nu hebben VGZ/IZA en Trias vooralsnog ieder afzonderlijk een eigen Sociaal Plan. Toch leek het ons beter een nieuw gezamenlijk Sociaal Plan af te spreken, zodat mogelijk personele consequenties voor een ieder gelijk zijn.

Afgelopen week hebben CNV Dienstenbond, haar collega-vakbonden en VGZ/IZA/Trias hierover een principeakkoord bereikt. Basis van het nieuwe Sociaal Plan is het oude Organisatie Ontwikkel Plan en Begeleidingsplan van VGZ/IZA aangevuld met een aantal regelingen uit het Sociaal Plan Trias (o.a. regeling vrijwillig vertrek en bepaling omtrent de ontslagvergoeding). Looptijd van het nieuwe Sociaal Plan is een jaar of zoveel eerder als dat er een nieuw Sociaal Plan is voor de fusie met Univé. Op bovenstaande wijze hebben we getracht de goede elementen uit beide afzonderlijke plannen bij elkaar te brengen.

Vanaf donderdag 27 juli zal de inhoud van het nieuw Sociaal Plan bekend worden gemaakt via het intranet.

Door vakbonden is gezamenlijk besloten om de stemming schriftelijk te doen laten plaatsvinden. Tot en met vrijdag 18 augustus 2006 wordt u in de gelegenheid gesteld uw stem uit te brengen. Dit kan per e-mail naar eindhoven@cnvdibo.nl

CNV Dienstenbond legt het principeakkoord met een positief stemadvies aan u voor. Voor alle duidelijkheid, ook de andere vakbonden zullen het akkoord met een positief stemadvies aan hun leden voorleggen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan wel andere vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met uw bestuurder Carmen Scheuneman via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl of via telefoon: 040 211 6674.