Rectificatie 29-7-2006: Omgeving is nog niet vrijgegeven voor het verkeer.

Gemeente Amsterdam


Directie Communicatie

Persbericht

Situatie Oosterdokskade stabiel

De damwand aan de Oosterdokskade is sinds donderdagavond 27 juli stabiel, zo blijkt uit metingen. Om de veiligheid te waarborgen wordt het zandlichaam dat donderdag is aangebracht, versterkt. Hiervoor wordt de komende dagen 4000 m3 extra zand aangebracht. Omdat voor deze werkzaamheden het busplatform nodig is kan dit nu nog niet worden vrijgegeven.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met maandag 31 juli. Na een grondige visuele inspectie zal dan ook het busplatform en de omliggende wegen weer in gebruik genomen kunnen worden.

De gemeente zal zo spoedig mogelijk in overleg treden met de eigenaren van de woonboten wanneer zij kunnen terugkeren naar hun vaste ligplaats op de Oosterdokskade.

Woensdagnacht is er een verschuiving in de damwand bij een bouwput aan de Oosterdokskade in Amsterdam geconstateerd. Er is een zogenaamd groutanker door nog onbekende oorzaak gesprongen, waardoor een ritssluiting-effect is ontstaan. In totaal hebben negen ankers het begeven. Hierdoor is een wijking van 1 tot 1,5 meter over een stuk damwand van 30 meter ontstaan.

Op termijn zal de damwand worden gerepareerd of wordt er een nieuwe damwand geslagen die de huidige zal vervangen.

Loco-burgemeester Tjeerd Herrema heeft opdracht gegeven om de zaak te onderzoeken.