Gemeente Elburg


Europese aanbesteding `hulp bij het huishouden'
gemeenten Elburg, Ermelo, Oldebroek en Putten

Per 1 januari 2007 wordt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Een onderdeel hiervan is 'hulp bij het huishouden'. Voorheen was dit een functie binnen de Algemene Wet Bijzondere Zorg (AWBZ) onder de naam huishoudelijke verzorging. Per 1 januari 2007 wordt de gemeente verantwoordelijk voor het leveren van `hulp bij het huishouden' aan haar burgers.

De gemeenten Elburg, Ermelo, Oldebroek en Putten hebben besloten de inkoop van deze dienst met elkaar te combineren. De te volgen procedure is een Europese aanbesteding. Dit is een verplicht te volgen procedure voor de inkoop van de activiteit `hulp bij het huishouden'.

De Europese aanbesteding is in week 30 gepubliceerd op de volgende site: www.aanbestedingskalender.nl. Indien uw organisatie interesse heeft in het leveren van hulp bij het huishouden voor de gemeenten Elburg, Ermelo, Oldebroek en Putten kunt u op de genoemde site informatie vinden over hoe de verdere procedure verloopt en waar u nadere informatie op kunt vragen.

De gemeenten hebben het consultancy bureau Het NIC gevraagd de aanbesteding te begeleiden. Het NIC is gespecialiseerd in het uitvoeren van o.a. Europese aanbestedingen.