Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 juli 2006

Politie houdt zeven personen aan tijdens de kermisdonderdag en nacht

TILBURG De politie kijkt tevreden terug naar een rustige kermisdonderdag. Er werden zowel overdag als tijdens de nachtelijke uren zeven aanhoudingen verricht voor uiteenlopende feiten.

Agenten hebben rond 15.45 uur in de Piusstraat te Tilburg, een 17 jarige jongen aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De verdachte was het niet eens dat het even oude Tilburgse slachtoffer, te hard tegen zijn botsautootje botste. Na de botsing ontstond er direct een scheldpartij. Na afloop van het ritje stapte het slachtoffer uit en kreeg een harde duw van de vriend van de verdachte. Vervolgens greep de verdachte de jongen bij de keel.
Beveiligingsmedewerkers die het incident zagen, alarmeerde de politie die vervolgens een van de jongens aanhield voor openlijke geweldpleging. Op het bureau werd hij in verzekering gesteld.

Op de Paleisring hebben agenten rond de klok van 21.15 uur, een 16 jarig meisje uit Breda aangehouden voor mishandeling. Ze had, kort voor haar aanhouding een 14 jarig meisje uit Tilburg in het gezicht geslagen. De aanleiding hiertoe lag in het feit dat de verdachte dacht dat het slachtoffer over haar roddelde.

Rond 22.30 uur werd op de Heuvelring een 44 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling en lokaalvredebreuk. De man wilde in beschonken toestand een horecagelegenheid binnengaan. Zijn weg werd geblokkeerd door een 39 jarige beveiligingsmedewerker uit Roermond die de man de toegang tot het etablissement weigerde. De verdachte was het daar niet mee eens. Nadat de verdachte meerdere keren verzocht was te vertrekken voldeed hij daar niet aan. Toen hij naar binnen liep pakte hij de beveiligingsmedewerker bij zijn shirt en trok daaraan. Vervolgens vielen beide mannen op de grond. Op dat moment sloeg de verdachte meerdere keren tegen het gezicht van de medewerker. Gealarmeerde agenten hebben de man vervolgens aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Kort na middernacht, rond 00.30 uur hebben agenten op de Heuvelring een 26 jarige man uit Assen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verdachte had kort voor zijn aanhouding een 25 jarige Tilburger in zijn gezicht geslagen. De aanleiding van de mishandeling was dat het slachtoffer het niets eens was dat de vriendin van de verdachte met een kinderwagen tegen zijn voeten gereden was. Hierop sprak het slachtoffer de vriendin aan, wat ontaardde in een conflict. Ze zocht versterking bij haar vrienden die vervolgens de Tilburger mishandelden. Gealarmeerde agenten konden hierop een verdachte aanhouden. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Op de Heuvelring heeft de politie vanmorgen, om 02.45 uur, een 23 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De vrouw had ruzie met een 29 jarige vrouw uit Den Bosch. Oor tussenkomst van de politie escaleerde de zaak niet. Omdat de verdachte zich erg obstinaat gedroeg vorderden agenten haar te vertrekken. Hieraan voldeed ze niet waarna ze werd aangehouden.

Tegen 03.45 uur hebben agenten op de Heuvelring, een 29 jarige man uit Eindhoven aangehouden voor het bezit van harddrugs. Na controle, uitgevoerd door medewerkers van een horecagelegenheid, bleek dat de man een hoeveelheid XTC-pillen en meerdere ballonnetjes gevuld met vermoedelijk GHB bij zich had. De medewerkers alarmeerde de politie die de man vervolgens hebben aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt stalker aan

OISTERWIJK Agenten hebben gisteravond, kort na 19.00 uur, op de Terburghtweg een 45 jarige man uit Geldrop, aangehouden voor stalking. Toen de agenten arriveerden troffen ze een groepje mensen aan, die bezig waren de verdachte tegen te houden. De man was voornemens om via een openstaand raam, de woning van zijn 49 jarige ex-vriendin in te gaan. Deze toenaderingspoging is niet een op zich staand feit. De man valt, na het verbreken van de relatie, regelmatig het slachtoffer lastig. Na de aanhouding werd de man op het politiebureau in verzekering gesteld.

Man bedreigt en beledigt agent

TILBURG Gisteravond rond 20.00 uur hebben agenten in de Lochtstraat te Tilburg, een 34 jarige man uit Breda aangehouden voor bedreiging en belediging. De verdachte werd door de agenten aangesproken, nadat hij een 23 jarige Tilburger mishandeld had. Ondanks het feit dat het slachtoffer besloot geen aangifte te willen doen, kon de verdachte het niet laten een van de agenten te beledigen en te bedreigen. De bedreiging betrof een woordelijke bedreiging, tegen het leven gericht. De verdachte staat bekend als zijnde veelpleger. Volgens het veelplegersprotocol werd hij op het bureau in verzekering gesteld.

Kinderen mishandelt door (pleeg)ouders

TILBURG Vanmorgen, rond 00.30 uur hebben agenten in een woning in de wijk Korvel, een 26 jarige Tilburger en diens 49 jarige vrouw, voor mishandeling aangehouden. Omdat het 15 jarige dochtertje van de vrouw te laat thuis kwam, ontstond er in de woning een conflict tussen haar en haar moeder. Dit conflict ontaardde in een mishandeling waarbij geslagen werd. Toen het 13 jarige zusje tussen beiden sprong, trok haar pleegvader haar weg, waarna beide kinderen opgesloten werden in de keuken. Het jongste meisje vluchtte via het keukenraam de woning uit en rende naar een buurtbewoonster die de politie alarmeerde. Nadat moeder en pleegvader aangehouden waren, werden de kinderen opgevangen door een buurtbewoonster.

Auteur: Desiree Brabers