Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 28 juli 2006

Dealer aangehouden

RIJEN: Een wijkagent controleerde donderdag 27 juli op de Dongenseweg twee mannen op een bromfiets. Ze waren hem opgevallen, omdat ze geen helm droegen.

Toen de bestuurder, een 20-jarige Gilzenaar, zijn bromfietscertificaat wilde pakken, zag de wijkagent dat er in de buddyseat van de bromfiets zakjes en een spiegeltje lagen, attributen die gebruikt worden bij drugsgebruik en drugshandel. Hij vroeg de man of hij een nader onderzoek mocht instellen en trof daarbij een weegschaaltje aan en 31 zakjes met daarin steeds 1 gram speed. De verdachte had zelf ook nog een zakje speed bij zich. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bekende hij dat hij speed dealt. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

De bromfiets waarop hij reed bleek onverzekerd te zijn en is op het bureau gestald. De bijrijder, een 21-jarige man uit Rijen, kreeg een bekeuring voor rijden zonder helm.

Vrouw op heterdaad betrapt op diefstal

KAATSHEUVEL: Een 60-jarige man uit Kaatsheuvel heeft donderdag 27 juli rond 20.30 uur zijn 51-jarige ex-vrouw uit Waalwijk op heterdaad betrapt op diefstal. De vrouw had geprobeerd twee flessen wijn te stelen uit de woning van haar ex. De man belde de politie en deed aangifte tegen zijn ex. De vrouw moest mee naar het politiebureau, waar zij verhoord werd. Ze bekende de diefstal te hebben gepleegd en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- opgelegd. Nadat ze de boete had betaald, is ze weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vernieling autospiegel

RAAMSDONKSVEER: Een oplettende getuige belde donderdag 27 juli rond 22.45 uur de politie, nadat hij een man had aangehouden die kort daarvoor van twee autos een autospiegel had vernield. Een en ander had zich afgespeeld op de Keizersdijk. De politie nam de man, een 21-jarige inwoner van Geertruidenberg, mee naar het bureau. De man bekende wel bij de vernieling te zijn geweest, maar het niet zelf te hebben gedaan. Een bekende van hem zou verantwoordelijk zijn voor de ontstane schade. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

OOSTERHOUT: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van donderdag 27 juli op vrijdag 28 juli rond 02.30 uur een auto rijden over de Beneluxweg. Ze wilden de inzittende ervan controleren, maar die ging er via de Vijf Eikenweg vandoor. De man reed met hoge snelheid richting Rijen. Via onder andere de Souvereinstraat, de Denariusstraat, de Lage Molenpolderweg en de Pannenhuisstraat, probeerde hij daarna weg te komen. Tijdens zijn vlucht, reed de bestuurder bijna tegen een andere personenauto aan.

De politie trof de auto uiteindelijk op een bospad, nabij de Bergsebaan in Den Hout, aan. In de auto zat een 35-jarige man uit Geertruidenberg. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In de auto trof de politie een autoradio en een aantal laptops aan. De politie onderzoekt nog of deze spullen van diefstal afkomstig zijn.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 27 juli op vrijdag 28 juli is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Loevensteinlaan. Ter plaats bleek een raam verwijderd te zijn om binnen te komen. Vervolgens werd er geld buitgemaakt uit een kassalade en een gokkast. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur: Desiree Brabers