Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 28 juli

BREDA, 28 juli 2006

Man aangehouden na gewapende overval

BREDA: De politie kreeg op donderdagavond melding van een overval in de Oranjeboomstraat. Een gemaskerde man had met een mes geprobeerd een eetgelegenheid te overvallen. Doordat de eigenaren zich verzetten tegen de overval ging de dader er zonder buit vandoor. Een getuige herkende de man en op aanwijzing daarvan heeft de politie een 24-jarige man uit Breda aangehouden in een woning in de omgeving. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Veelpleger aangehouden voor bedreiging, mishandeling en vernieling

BREDA: Surveillerende politiemensen zagen op donderdagmiddag een vechtpartij aan de Belcrumweg. Toedracht hiervoor bleek een zakelijk conflict. Een 45-jarige Bredanaar had een zakelijk conflict met een medewerkster van een bedrijf aan de Schorsmolenstraat. Omdat de vrouw hem niet verder kon helpen werd de man erg boos en agressief. Hij bedreigde haar en probeerde met meubilair richting de vrouw te gooien. De echtgenoot van de vrouw was aanwezig en wist dit te voorkomen. Samen met een klant kon hij de man buiten zetten. Hier werd de echtgenoot van de vrouw, een 29-jarige Bredanaar door de agressieveling bekogeld met stenen. De Bredanaar besloot in zijn auto te gaan zitten, maar de man bleef hem bekogelen met stenen, waardoor zijn voertuig schade opliep. Toen de ontevreden klant wegfietste reed de Bredanaar achter hem aan. Ook hierbij bleef zijn belager met stenen gooien. Op de Belcrumweg begon de fietser te vechten met een passant. De man stapte uit en wilde tussenbeide komen. Hierop kwam hij wederom met de agressieve man in gevecht. Er ontstond een worsteling waarbij de agressieveling in de singel viel. Op dit moment kwam de politie langs en hield de 45-jarige man uit Breda aan, nadat hij uit de singel werd geholpen. Hij bleek een veelpleger en is in verzekering gesteld. Van de 29-jarige man is aangifte opgenomen.

Twee personen aangehouden voor zakkenrollerij

BREDA: De politie betrapte eerder deze week twee personen op pinnen met gestolen bankpasjes. Een getuige zag hoe een vrouw zich verdacht gedroeg bij een pinautomaat aan de Vlaszak. Ze belde de politie. Leden van het biketeam namen polshoogte en troffen twee volwassenen en drie kinderen aan. Ze waren in bezit van verschillende gestolen bankpassen en zijn aangehouden. De 26-jarige vrouw en de 46-jarige man, beiden uit Breda zijn aangehouden. De man is verhoord en in verzekering gesteld. De vrouw is als verdachte verhoord en is hierna vrijgelaten. Op een later tijdstip zal ze verder worden verhoord. De pasjes zijn in beslag genomen en geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Een aantal ervan waren eerder die avond gerold in het Valkenberg park. De politie had kreeg begin deze week 9 meldingen van zakkenrollerij en onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Personeel van een winkel in De Barones hield op donderdagmiddag een 17-jarige inwoonster van Terheijden aan voor winkeldiefstal. De vrouw had niet alle artikelen uit haar tas afgerekend en werd hierbij betrapt. De politie verhoorde de verdachte op het politiebureau en stelde haar in vrijheid met een HALT-verwijzing.

Twee aanhoudingen na vondst gestolen goederen

BREDA: De politie controleerde op dinsdagavond op de Hudsonstraat een auto. Hierin zijn een aantal tassen aangetroffen die geprepareerd waren voor winkeldiefstal. Ook werden er goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, waaronder een autoradio. De twee 25-jarige mannen uit Breda zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Man aangehouden na opstootje

BREDA: De politie hield op vrijdag omstreeks 01.00 uur een 20-jarige man uit Breda aan. De man was betrokken geweest bij een opstootje en had hierbij een 25-jarige man uit Zundert meerdere malen hardhandig vastgepakt. Bij controle had de Bredanaar geen identiteitsbewijs op zak. Ook bleek dat hij nog enkele boetes had openstaan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na betaling van de bekeuringen is de man in vrijheid gesteld.

Man aangehouden met harddrugs

BREDA: Medewerkers van een horecagelegenheid aan de Visserstraat betrapten op vrijdag omstreeks 02.00 uur een bezoeker op het bezit van harddrugs. De 24-jarige inwoner van Terheijden is overgedragen aan de politie. De drugs, enkele pillen en een kleine hoeveelheid speed, zijn in beslag genomen.

Politie neemt aangifte op van berovingen

BREDA: Een 22-jarige vrouw uit Made liep op donderdagavond om 23.00 uur in de Lange Brugstraat toen er een bromfiets passeerde. De bijrijder van de bromfiets pakte de tas van de vrouw vast, maar zij liet niet los. De bromfiets reed weg en de vrouw kwam ten val. Uiteindelijk heeft de man de tas losgelaten.
Op vrijdagochtend kwam een 26-jarige Bredase aangifte doen van beroving. De vrouw fietste op vrijdag omstreeks 01.00 uur over de Nieuwe Ginnekenstraat richting de Wilhelminastraat. Toen ze op de kruising bij de Boeimeersingel stond te wachten bij het stoplicht, reed er een scooter voorbij. De opzittende greep de tas van de vrouw waardoor zij ten val kwam.

De politie zocht, aan de hand van de eerste melding, de omgeving af en zag rond 02.30 uur twee scooters staan, waarvan er één voldeed aan het signalement. Ook de twee mannen voldeden aan het signalement van het slachtoffer. Bij het zien van de politie gingen de twee ervandoor. Bij een doodlopend terrein klommen ze over een hek en waren hierna niet meer te achterhalen. De voertuigen die ze hebben achtergelaten zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Horecapersoneel houdt man aan met harddrugs in bezit

BREDA: Op donderdagmiddag liep een verwarde man rond op het Valkeniersplein. Hij was onwel geworden, maar wilde toch in de auto stappen. Omstanders pakten zijn autosleutels af en belden de politie. De man werd erg agressief en leek onder invloed van drugs te zijn. De politie doorzocht zijn auto. Hierin werden een aantal pillen gevonden. De man is aangehouden in verband met de opiumwet.

Personeel houdt winkeldief aan

BREDA: In een winkel in de Nieuwstraat werd door personeel op donderdagavond een winkeldief betrapt. De 27-jarige man uit Breda probeerde artikelen mee te nemen door ze onder zijn kleding te verbergen. De politie nam de man mee naar het politiebureau en stelde hem met een proces-verbaal in vrijheid.

Autodiefstal

BREDA: Tussen woensdagmiddag en donderdagavond is vanaf de Driehoefijzersstraat een witte Fiat Panda gestolen. De auto draagt het kenteken SX-51-NX en er zitten plaatjes van pandas op. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man spreekt minderjarige onzedelijk aan

BREDA: De politie heeft melding gekregen van onzedelijke benadering van een kind. Het 13-jarige meisje liep omstreeks 10.00 uur over de Graaf Hendrik III Laan toen er een slordig uitziende man met een fiets naar haar toe kwam. Hij sprak haar aan en deed een onzedelijk voorstel. Het meisje is er hierop vandoor gegaan. Ze is erg geschrokken van het voorval. De politie heeft de buurt afgezocht, maar niemand aangetroffen.

Auteur: Inge Rijgersberg