Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326

Datum: 28 juli 2006

(
Noordwijkerhout Fietser gewond
Op vrijdag 28 juli, rond 12.10 uur, is een 27 jarige Noordwijkerhouter, gewond geraakt nadat hij met de fiets bij een aanrijding betrokken was geweest. De Noordwijkerhouter reed op zijn fiets over het fietspad wat parallel ligt aan de Gieterij. Hij fietste vanaf de Maandagsewetering en wilde op de kruising met de Pletterij links afslaan. Hij liet bij het afslaan een in dezelfde richting rijdende auto niet voorgaan. De automobilist, een 43 jarige man uit Sassenheim, kon een aanrijding niet meer voorkomen en hij schepte de fietser. De fietser kwam hard neer en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De Zilk Gordelcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 25 juli een gordelcontrole gehouden op de N206. Hierbij bleek met name een aantal vrachtwagenchauffeurs de gordel niet te dragen. In totaal kregen 23 mensen een bekeuring. Door een gordel te dragen neemt de kans op letsel met 40% af.

Bodegraven/Reeuwijk/ Gordelcontrole
Waarder
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 24 juli een gordelcontrole gehouden op de Doortocht in Bodegraven, de Dunantlaan in Reeuwijk en het Dorp in Waarder. In Bodegraven kregen vier mensen een bekeuring, in Reeuwijk acht en in Waarder drie. Door een gordel te dragen neemt de kans op letsel met 40% af.

Benthuizen Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 26 juli een snelheidscontrole gehouden op de provincialeweg N209 (Hoogeveenseweg). Ruim 97% hiedl zich aan de snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 112 km/uur terwijl je hier maximaal 80 km/uur mag rijden.

Lekkerkerk/Schoonhoven Gordelcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 27 juli een gordelcontrole gehouden in Lekkerkerk en Schoonhoven. In totaal kregen zestien mensen een bekeuring. Door een gordel te dragen neemt de kans op letsel met 40% af.

Haastrecht Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 26 juli een snellheidscontrole geouden op de N228 binnen de bebouwde kom. Hier mag je maximaal 50 km/uur rijden. Ongeveer 84% hield zich aan de snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 79 km/uur. Bij deze snelheid krijg je een boete van minstens 137 euro. Wie binnen de bebouwde kom te hard rijdt, kan een hogere boete tegemoet zien dan buiten de bebouwde kom. Dit is zo omdat te hard rijden binnen de bebouwde kom, nog gevaarlijker is dan buiten de bebouwde kom of op een auto(snel)weg. Je hebt binnen de bebouwde kom namelijk te maken met verschillende soorten, langzaam en sneller, verkeer, veel kruisingen en andere punten waar je tijd nodig hebt om de situatie te overzien. Die tijd mis je wanneer je te hard rijdt, met alle gevolgen van dien. Bovendien is je remweg veel langer. Een voetganger die in botsing komt met een auto die 65 km/uur rijdt, loopt 85% kans dit niet te overleven.

--- einde berichten ---
---

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --