Politie Haaglanden

28 02 Met slok op achter het stuur

rijswijk, 28-07-2006

De afgelopen week controleerde Politie Haaglanden op diverse locaties in Rijswijk intensief op het rijden onder invloed. De politie vindt dit belangrijk, omdat alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid.

Vijf bestuurders in Rijswijk overschreden de afgelopen week de alcohollimiet. Van vier van hen werd het rijbewijs ingevorderd. De bestuurders die de alcohollimiet overschreden kregen een proces verbaal en een rijverbod opgelegd.

Op 22 juli reed een automobilist slingerend op de weg, waardoor de aandacht van de politie werd getrokken. De verdachte werd staande gehouden op de Prinses Beatrixlaan en bij het politiebureau blies de verdachte 985 ug/l. Op 23 juli controleerde de politie een bestuurder op de Generaal Spoorlaan. Bij het politiebureau blies de verdachte 705 ug/l. Aangezien een auto op 24 juli door rood licht reed, controleerde de politie de bestuurder op de Laan van Oversteen. Hij blies 575 ug/l. Op 26 juli werd een bestuurder gecontroleerd op de Prinses Beatrixlaan. Deze verdachte blies 465 ug/l. Op 27 juli hield de politie een automobilist staande op de Diepenhorstlaan. Ook deze bestuurder had te veel gedronken, hij blies 650 ugl en.

Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).