2e persbericht van vrijdag 28 juli 2006

Eindhoven, 28-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van steekpartij aan

Vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur hield de politie op de Frans Halsstraat een 27-jarige Eindhovenaar aan. Hij zou kort voor zijn aanhouding in de Antonie Morostraat bij een ruzie een 48-jarige man met een mes hebben gestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt schennispleger aan

Op aangeven van passanten heeft de politie vrijdagmiddag om 12.00 uur op de Humperdincklaan een 60-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Volgens getuigen zat de man in een auto en was zichzelf aan het bevredigen. De auto stond in de onmiddellijke omgeving van een school. De politie trof de man aan met zijn gulp nog open. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsster gewond na botsing met andere fietsster

Een 64-jarige fietsster uit Waalre raakte vrijdagmiddag omstreeks 12.20 uur gewond nadat ze vanuit de Kleine Berg de Keizersgracht wilde oversteken en in botsing kwam met een andere fietsster. Deze fietsster kwam uit de richting van de Emmasingel en reed door zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. De vrouw uit Waalre is overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven, alwaar geconstateerd werd dat ze een scheurtje in haar schouder had opgelopen.

Eindhoven: Politie waarschuwt voor oplichtingstruc

De politie waarschuwt voor een oplichtingstruc waarbij Turkse tapijten te koop worden aangeboden voor een geldbedrag dat vele malen hoger ligt dan de daadwerkelijke waarde. Mensen die recentelijk iets soortgelijks hebben meegemaakt wordt gevraagd contact op te nemen met de politie en kunnen hiervoor 0900-8844 bellen. Inmiddels deed een 64-jarige vrouw uit het Eindhovense stadsdeel Tongelre hiervan aangifte. Zij zou donderdagmiddag gebeld zijn door een man die haar voor 2.000 euro vier Turkse tapijten te koop aanbood. Ze is op het bod ingegaan en de man leverde haar een paar uur later vier tapijten voor het genoemde bedrag. Na de aankoop kreeg zij argwaan en legde contact met een taxatiebedrijf. De tapijten blijken ieder slechts 25 euro waard te zijn. De man die haar de tapijten verkocht is een donker getinte man, ongeveer 31 jaar en was netjes gekleed. Hij kwam zeer galant over. Hij sprak gebrekkig Duits. De man had een klein kind, een jongen, van ongeveer 4 jaar bij zich en zag er ook goed verzorgd uit. De twee waren aan komen rijden in een luxe auto, zilver-grijs van kleur.

Helmond: Inbraak woning

In een woning aan de Overspoor is tussen donderdag 23.00 en vrijdag 11.00 uur ingebroken.

Weggenomen zijn een fotocamera, dvd-speler en een computer. De achterdeur stond open toen de inbraak ontdekt werd. Het slot van de achterdeur was niet geforceerd.