Politie Groningen

Vrijdagmiddag 28 juli 2006

Provincie Groningen, 28-07-2006

Mussel: vrouw gewond bij ongeval

Een 66-jarige vrouw uit Leer (Du) is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Musselweg. De vrouw was inzittende van een auto die tegen een boom tot stilstand was gekomen. De 55-jarige automobilist, eveneens uit Leer, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Provincie Groningen: diverse insluipingen

De afgelopen twee weken zijn er bij de politie enkele tientallen meldingen en aangiftes binnen gekomen van insluipingen verspreid over de provincie. Vanwege het warme weer hebben veel mensen ramen en/of deuren open staan. Soms ook als ze van huis gaan of als ze slapen. Hierdoor wordt het voor degenen die op dievenpad zijn wel heel gemakkelijk een huis binnen te gaan. In sommige gevallen is diefstal voorkomen, doordat de inbreker werd overlopen. In andere gevallen zijn ook goederen weggenomen. Balkons blijken voor veel inbrekers geen belemmering. De politie adviseert mensen alert te zijn en deuren en ramen te sluiten bij vertrek.

Appingedam: snelheidscontrole

De politie heeft vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Farmsumerweg in Appingedam. Van de 580 gepasseerde autos reden er 15 te hard. De snelste automobilist reed 77 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is.