Gemeente Bronckhorst

Voorlopige sluiting voetbal- en trainingsvelden gemeente Bronckhorst

De voetbalvelden in de gemeente hebben veel te lijden van het extreem warme weer en het herstel wat normaal gesproken in de rustperiode (zomer) van de velden plaatsvindt, is niet of te weinig gebeurd. In sommige situaties heeft zelfs een achteruitgang van de grasmat plaatsgevonden door verdorde plekken in het gras. Herstelwerkzaamheden zijn hier nodig om de grasmat goed bespeelbaar te krijgen. Na een inspectie van al haar eigen velden heeft de gemeente daarom besloten om de velden met ingang van 28 juli jl. tot nader order (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden) te sluiten. Dit houdt in dat er geen trainingen en wedstrijden mogen worden gespeeld in deze periode. De gemeente heeft verenigingen hierover geïnformeerd en is zich ervan bewust dat het een drastische ingreep is. De weerssituatie biedt helaas echter geen andere mogelijkheid. Zo gauw de omstandigheden verbeteren, neemt de gemeente weer contact op met de verenigingen.

De gemeente kan zich voorstellen dat het besluit in bepaalde situaties tot behoorlijke problemen kan leiden. Mocht dat zo zijn, dan verzoekt de gemeente verenigingen zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de afdeling Maatschappelijke ontwikkeling, tel. (0575) 75 02 50. Incidenteel wordt dan bekeken of een oplossing mogelijk is. De gemeente neemt de maatregel om te zorgen dat er straks een mooie grasmat ligt en rekent op de medewerking van de gebruikers. Het is immers in ieders belang dat de velden straks goed bespeelbaar zijn.

Hengelo Gld, 28 juli 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --