Ingezonden persbericht

Programma Zomerterras rond!

Semi-Finalisten Popterras bekend

P E R S B E R I C H T

Zondag 16 juli, Persbericht nr. 9

Het Zomerterras heeft haar programma voor 2006 rond. Het Zomerterras biedt 4 weekenden lang theater, muziek, , cultuur en vermaak voor jong en oud. Het programma loopt uiteen van volledig onbekende, maar veelbelovende artiesten, van oude rotten uit het vak die nog steeds veelbelovend zijn, van spectaculair locatietheater tot kindertheater, en van klassieke muziek tot ska, reggae, Afrikaans, hiphop, salsa etc. Zomerterras presenteert op zondagochtend Zomerterras Klassiek. Speciaal voor de oudere kinderen introduceert het Zomerterras opnieuw een reeks Adventure spelen op zondagmiddag dat het motto 'De Magie van Vlaardingen' meekrijgt. Op zaterdag 15 juli werden de voorronden van het Popterras die op 29 mei begonnen afgerond. De semi-finalisten zijn bekend. Zij zullen op het Zomerterras spelen op zaterdagmiddag en uiteindelijk zal er één jurywinnaar en één publiekswinnaar overblijven. Het Zomerterras is trots op het programma van 2006. Helaas gaat het Filmterras vanwege budgettaire redenen niet door dit jaar.

Programma weekend 1: 28 t/m 30 juli

Vrijdag 28 juli 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst). Aan de ingang van het terrein maakt beeldend kunstenaar Cees Eykelenboom in en rond het meertje, met behulp van verlichting, wind en drijvende objecten, een autonoom kunstwerk.
* Carmen's Cantina (culinair). Carmen kookt lekker, zo lekker, je wou dat je het zelf kon. Carmen is een gepassioneerde dame en dat proef je: als ze geagiteerd is, wil het eten wel eens wat scherper uit vallen en als ze in een goed humeur is, is het zoet en lieflijk. Geef je over aan Carmen en laat haar je smaakpapillen verwennen!
* Theater van de Verloren Tijd - Music Hall (theater).Een miniconcert met onvergetelijke tonen op ouderwets vinyl en romantiek op de vierkante millimeter, een fraaie kleine voorstelling doordrongen van humor en weemoed in een oldtimer caravan.
* Zomerterras Huisband (muziek). De Zomerterras Huisband trapt de avond af en zet de juiste toon voor een feestje, voor een avondje dansen tot je erbij neer valt, en/of voor wat fijne verwennerij voor de geest. De Huisband zal telkens aangevuld worden met een of meer bijzondere muzikanten uit Vlaardingen en omgeving.
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues (theater).Door middel van oorspronkelijk beeldmateriaal, geluidsopnamen en live muziek wordt de toeschouwer meegenomen naar het beruchte duivelse kruispunt van de bluesmuziek, waar de vier hoofdrolspelers, de predikant, de duivel, de blanke bluesfanaat en de zwarte bluesmuzikant elkaar tegenkomen.
* Convoi Exceptional! (muziek). Convoi heeft het hart op de goede ritmische plek en weet als geen ander de massa in beweging te krijgen. De boys zijn nooit te beroerd om, gewapend met drumstel, djembe's, koebellen, sax en trompet, de mensen aan het dansen krijgen.
* Vixy (muziek).Na hard werken waait een nieuwe sound vol discobeats en met een 'die hard' ska-blazerssectie, als een frisse wind door het oeuvre van de band. De driestemmige zang en de keyboardpartijen zetten de melodie sterk op de voorgrond, zodat er uit volle borst meegezongen kan worden!
* Moving Faces - Angelique van Woerkom (film).Je kijkt naar 750 personen, van 5 weken tot 105 jaar oud, die afgelopen jaar in Vlaardingen, min of meer terloops, zijn geportretteerd. Het zijn personen die verbaal niets zeggen maar non-verbaal des te meer! Een prachtige film met als decor het Zomerterras.
* Luie Hond (muziek). Waar Doe Maar reggae combineerde met popmelodieën, doet Luie Hond dat met rock, ska en zelfs dub. Ska en reggae met zang in je moerstaal en gegarandeerd ruimte voor een feestje.

Zaterdag 29 juli 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Popterras semi-finale 1:
* Arsene (publiekswinnaar Voorronde 5), Karma's Kitchen (jurywinnaar Voorronde 1), Pex (publiekswinnaar Voorronde 1), Pourquoi me reveiller (2e plaats jury Voorronde 2)
* Theater van de Verloren Tijd - Music Hall (theater)
* Zomerterras Huisband (muziek)
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues (theatre)
* Theater Roth - JEF (theater). Vader is directeur van een kartonfabriek. Moeder is bij moeder Maria. Broertje Pièrre wil ook directeur worden. Jef niet. Jef speelt liever op zijn gitaar. Dan breekt hij door als groot artiest. Maar is hij wel gelukkig? De voorstelling is geïnspireerd op het leven en werk van Jacques Brel.
* Lefties Soul Connection (muziek).De Lefties spelen rauwe funk alsof ze geboren zijn in een pot gumbo, pruttelend op een katoenveld in New Orleans. Met veel soul creëren ze de vetste fatback break beats, bass lines die je diep in je onderbuik voelt en chicken guitar riffs, afgemaakt met de ronkende geluiden van een Hammond orgel.
* Bernies Lounge (muziek).Het gaat er onstuimig aan toe bij de heren en dame, en het publiek wordt graag tot het uiterste gedreven. Met een hoge mate van 'streetcredibility', met milde gekte en ongekende energie brengen ze een verfrissende, zeer dansbare, bloedhete potpourri van mambo, afro, balkan, funk en jazz.

Zondag 30 juli 2006
* Rotterdam Conservatoire Trombone Quintet - Zomerterras Klassiek .Vijf talentvolle trombonisten laten dit lastige instrument van zijn beste zijde zien. Soms rond, zacht en harmonieus, dan weer furieus schetterend. Een internationaal gezelschap met een bijzondere missie: 'The Trombone Rules!'.
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Adventure 1: The Lonely Harbourclub. Ontdek wie er allemaal bij de haven leven en die zich nooit laten zien. Leer ze kennen: die arme dame die altijd van die trieste liederen zingt, het gezin dat op straat moet leven, maar heel gelukkig is, de vriendelijke zeeman die eigenlijk een mensenhandelaar is en alle andere personen. Ontdek hun verhaal en maak deel uit van hun wereld. Maar wees snel, voor je het weet, zijn ze weer verdwenen.
* Circusschool Hannes en Co (kinderen).Wil je leren jongleren met balletjes, ringen, hoepels, doekjes, kegels en stokken? Wil je leren vlinderstokken te laten draaien of Chinese bordjes, vlaggen en linten? Misschien wil je wel eens proberen te koorddansen, steltlopen, lopen op de grote bal, eenwiel- en mini-fietsen of balanceren in de ladders. Laat je uitdagen door het circusspel. Iedereen kan deelnemen en allerlei trucjes leren.
* Bastien en Bastienne (kinderen - Zomerterras Klassiek).Mozart schreef Bastien en Bastienne toen hij pas 12 jaar was. Herderinnetje Bastienne en herdersjongen Bastien hebben verkering. Bastien is echter nogal een flirt, en Bastienne denkt dat hij haar heeft verlaten voor de mooie meisjes uit de stad. Ze vraagt tovenaar Colas om hulp. Hij geeft haar het advies net te doen of ze niet meer in Bastien geïnteresseerd is. Bastien kan het gewoon niet geloven dat Bastienne hem niet meer hoeft. Uiteindelijk komt natuurlijk alles goed.
* Theatergroep Fratsen (kinderen).De kunstschilder Rembrandt wil graag een nieuw schilderij maken, dat over 300 jaar ook heel beroemd zal zijn. Hij weet nog niet wat of wie hij zal schilderen. Daarom komt hij op het Zomerterras, waar het altijd lekker druk is, zoeken naar interessante mensen. En die zijn er genoeg, want jij bent er natuurlijk óók! Maar wie weet loop je pardoes ook nog wel de winnaar van het Songfestival tegen het lijf, mag je zingen voor de Koningin, een handtekening vragen aan een beroemde filmster of wil een stervoetballer je zijn geheime schot wel verklappen. De huisschilder kan ook wel een helpende hand gebruiken. Die mensen maken elke dag van alles mee, dus jij misschien vandaag ook wel! Je moet wel uitkijken voor de paparazzi fotograaf van het weekblad Geen Privé, want die ligt altijd op de loer.......
* Theater Roth - JEF (theater)
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues - (theater)
* Strange Fruit (aus) - The Field (theater). Strange Fruit, een gezelschap uit Melbourne, heeft een cultstatus bereikt in bijna elk continent ter wereld en heeft een onovertroffen reputatie opgebouwd met hun unieke shows die theater, dans, circus en spektakel combineren in een uiterst toegankelijke sfeer. Staande op acht flexibele palen leven de acht acteurs/dansers zich uit in een adembenemende luchtchoreografie. Een intrigerend spel van verleiding en ontdekking hoog in de lucht.
* Fatima Spar & die Freedom Fries (at) (muziek). Fatima Spar staat garant voor hete, vieze grooves, ongecontroleerd speelplezier, Anatolische roots en New Orleans-achtige swing.
* Marloes Jager & Johan Clement (muziek).De jazzsongs die dit duo brengt, zijn het resultaat van een muzikale versmelting van het jonge frisse geluid van de talentvolle zangeres Marloes Jager en de enorme ervaring van een van 's lands beste pianisten, Johan Clement. Hoogtepunten uit de jazzgeschiedenis, van Gershwin tot Pat Metheny.

Programma weekend 2: 4 t/m 6 augustus

Vrijdag 4 augustus 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Vincent de Rooij - Vlucht (theater).Vlucht gaat over de navelstreng van ons bestaan, over de adamsappel, over zuurstofgebrek en de gewichtloosheid van nachtmerries. De hoofdpersoon is een man die geconfronteerd wordt met een onomkeerbare gebeurtenis in een door hem zelf gecreëerd universum.
* Zomerterras Huisband (muziek)
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues - (theater)
* Va Fan Fahre (be) (muziek). Deze groep met leden van Flat Earth Society en Think of One blaast zich een eigen weg door de zigeunermuziek heen. Fanfare uit de Balkan met klezmer-invloeden, doordachte arrangementen, vreemd klinkende koperharmonieën die af en toe tot ska-achtige snelheden worden opgevoerd, en humor. Muziek met een hoog feestgehalte, die wordt afgewisseld met een incidentele jazzimprovisatie.
* Moving Faces - Angelique van Woerkom (film)
* Traktor (be) (muziek). Deze fanfare ademt rock 'n' roll, maar met charango, bombardon en accordeon in de hoofdrol. Van opzwepende fanfarepunk tot zigeunermuziek met melancholische klaagzangen, bij Traktor draait alles om een opwindende charmante anarchie. Live doet deze bizarre Belgische muziekkapel trefzekere aanslagen op afwisselend het gemoed, de dans- en ook wel een beetje de lachspieren.

Zaterdag 5 augustus 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Popterras semi-finale 2 met Lithium (publiekswinnaar Voorronde 4), China Blue (jurywinnaar Voorronde 3), Viral (jurywinnaar Voorronde 5), Mose Lee (publiekswinnaar Voorronde 3)
* Vincent de Rooij - Vlucht (theater)
* Zomerterras Huisband (muziek)
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues - (theater)
* Theater Roth - Huisvrouw (theater). Een vrouw in een nieuwbouwwijk heeft het wachten op haar man, die om exact half zes thuiskomt, tot een kunst verheven. In gezelschap van Braun de Blender en Etna de Afzuigkap en omringd door de volledige inhoud van de Blokkercatalogus, heeft deze vrouw haar leven op orde gebracht. Huisvrouw is geen aanklacht tegen saaiheid. Het is een bizarre ode aan al die vrouwen die erin zijn geslaagd om de dromen van hun echtgenoten waar te maken.
* Members of Marvelas (be) (muziek). Een nieuw crossovergeluid dat fris, hip en opwindend klinkt en inwerkt op de dansspieren! Marvelas linkt de sound van James Brown, Funkadelic en Prince aan Urban Dance Squad, Senser en Rage Against The Machine en onderscheidt zich met verve met hun aanstekelijke combinatie van seventies funk en hiphop met goede raps. Ook van een flinke scheut psychedelica, dub of power rock lijken de Belgen niet vies te zijn.
* DomingoSiete (usa) (muziek). De Cubaanse Son, de Colombiaanse Cumbia en de Mexicaanse Norteno en Bolero hebben deze groep muzikaal richting gegeven en hebben geleid tot de karakteristieke DomingoSiete sound: diep geworteld in de Latijns-Amerikaanse muziektraditie maar overduidelijk gestoken in een grootsteeds jasje, met een resultaat dat misschien het beste te omschrijven is als cumba-salsa-surf-rock'n'roll. DomingoSiete heeft gespeeld met Compay Segundo, Buena Vista Social Club, Los Lobos, Ozomatli, Quetzal en Sheryl Crow.

Zondag 6 augustus 2006
* Slagwerkgroep Den Haag - Karbonkel - Zomerterras Klassiek. Slagwerkgroep Den Haag brengt een divers programma dat soms zacht is als een meloen of glanzend als een edelsteen, en dan weer ongemakkelijk als een steenpuist. Een dynamisch programma voor volwassenen, jonge mensen en kinderen dat een lust is voor oor en oog. De slagwerkers laten u alle hoeken van de slagwerkmuziek zien: ze trommelen in het stuk van Ronald Ent, dansen rond de marimba bij Emanuel Sejourné, spelen ruige fabrieksdreunen op verzonnen instrumenten in Workers Union (Louis Andriessen), spelen muzikaal verstoppertje met een jas in het stuk van Christopher Fox, klappen in hun handen in Clapping Music, bespelen op exotische wijze Chinese bekkentjes (Guo Wenjing) en swingen in de Afrikaans klinkende klassieker van John Cage.
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Vincent de Rooij - Vlucht (theater)
* Adventure 2: Tattoos en De Zucht naar Verlichting. In een huisje in de Landstraat wonen vreemde mensen, een dame uit Tibet die eigenlijk een prinses is en lastig gevallen wordt door een Chinese spion. Er zijn alleen wel meer raadselachtige dingen aan de hand. Wat doen al die Chinezen er nou? Waar komen zij vandaan? Wat doen ze allemaal? En die Chinese draak? En die man in die lange zwarte jas die denkt dat hij een Oosterse magiër is? Maak kennis met hun geschiedenis en misschien kun je de Tibetaanse dame wel helpen bij het oplossen van haar problemen.
* Circusschool Hannes en Co (kinderen)
* Theatergroep Fratsen (kinderen).Hoe speel je een toneelstuk, zoals de bekende schrijver Shakespeare het bedoeld heeft? Het stuk kan nog zo mooi zijn, maar je moet wél in je spel kunnen laten zien dat je boos bent, of verdrietig of juist blij. Vanmiddag komt een beroemd Shakespeare gezelschap vol passie een toneelstuk spelen over een koningin die een prins uit moet zoeken die de koning kan worden. Er komen een aantal prinsen langs, uit allerlei landen, steeds met een cadeau. Misschien is het wel een goed idee als jij komt helpen. Doe je mee?
* Theater Roth - Huisvrouw (theater)
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues - (theater)
* Los Taitas (muziek). Het melancholische geluid van de bandoneon is een van de elementen die de tangomuziek karakteriseert. De bandoneon, bespeeld door Santiago Cimadevilla, staat tijdens dit concert dan ook centraal. Met Hernan Ruiz op gitaar en Marcos di Paolo op guittarron vormen zij samen een van de beste tangotrio's in Nederland. Romantiek, melancholie, maar zeker ook vrolijke en opwekkende nummers van bekende tangocomponisten.
* Charlie Dée (muziek). Het debuutalbum Where Do Girls Come From (2006) van Charlie Dée is het definitieve bewijs dat Nederland een zangeres met internationale allure rijker is. Charlie Dée schakelt moeiteloos over van breekbare zanglijnen naar melodieuze conversaties en brengt met haar on-Nederlandse stemgeluid haar publiek in vervoering. Geïnspireerd door Rickie Lee Jones, Joni Mitchell en Carole King schrijft ze songs met inhoud, waarin ze je meeneemt naar vroeger, kleine portretjes schildert, en hier en daar een kritische noot laat klinken.

Programma weekend 3: 11 t/m 13 augustus

Vrijdag 11 augustus 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Zomerterras Huisband (muziek)
* Poetry Slam Showcase (poëzie). Jonge dichters die hun sporen al lang verdiend hebben en zich meer thuis voelen op het podium dan achter een vel wit papier, zullen je een half uur lang met poëzie de oren wassen, luidruchtig en recht in je gezicht. Een showcase van moderne podiumpoëzie en poetryslam met Daniel Dee, De Woorddansers, Merijn Hilte en Benne van der Velde.
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues - (theater)
* Senna (muziek). Senna Gourdou is een krachtige dame die zich moeiteloos staande kan houden in de Nederlandse hiphopvoorhoede en daar met haar skills zelfs alom respect afdwingt. Ze krijgt je met haar krachtige stem en ingetogen performance op je knieën. Senna speelde met Nicotine, Gotcha! en Pete Philly, en staat nu aan het begin van een veelbelovende carrière.
* Theater Tol (be) & Magos del Tiempo (cr) - Corazón de Café (theater). Verhalen en rituelen rond koffie vormen de ingrediënten van de voorstelling Corazón de Café van het Belgisch/Nederlandse gezelschap Theater Tol en Magos del Tiempo uit Costa Rica. In de voorstelling Corazón de Café krijgt u het proces te zien van de rode koffiebes tot het potje pruttelende koffie. Verwacht geen museum, maar een beeldende voorstelling, waarin het publiek wordt opgewacht door vormgevers, muzikanten, acteurs, jongleurs en steltenlopers. Zij bieden u een voorstelling in een sfeer van bruingebrande, geurende koffie, vermengd met melancholische bandoneonmuziek.
* Moving Faces - Angelique van Woerkom (film)
* Izaline Calister (muziek). Izaline Calister is een betoverende zangeres die op meesterlijke wijze de traditionele muziek van haar geboorteland, De Nederlandse Antillen, vermengt met hedendaagse jazzmuziek. Ze zingt in het Papiamentu en weet publiek uit de hele wereld aan haar te binden. Haar debuutalbum uit 2000 sloeg in als een bom en sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de internationale muziekwereld. In Nederland veroverde ze twee Edison-nominaties, op Curaçao scoorde ze menig nummer 1-hit. Haar stijl is persoonlijk en modern en ligt tussen latin jazz en Antilliaanse salsa in.

Zaterdag 12 augustus 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Popterras semi-finale 3 met Ricky de Sire & De Verboden Vruchten (jurywinnaar Voorronde 4), Sanne en ik (jury - én publiekswinnaar Voorronde 2), Moscow Satellite (publiekswinnaar Voorronde 6), Barry Jive (jurywinnaar Voorronde 6)
* Bambata (kinderen + muziek). Dat djembé spelen leuk is voor kinderen zal blijken uit de kinderworkshop djembé. Vervolgens zullen de meest getalenteerde leerlingen van Bambata een gloedvolle demonstratie geven van hun kunnen. Als sluitstuk en uitsmijter schotelt Bambata ons een optreden voor van vijf rasartiesten uit Senegal: Oké Sene (sabar/ djembé) - Mandiaye Mboup (sabar/ djembé/ doun-doun/ zang) - Sidi Lamine Diouf (sabar/ djembé/ doun-doun) - Lai Diallo (dans/ zang) - Absa Seck (dans, zang).
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues - (theater)·
* Theater Roth - Paard (theater).Paard is een monoloog die raakt aan de problematiek van het anders zijn. Een sprankelende, ontwapenende monoloog vol humor. Salomé Aussen won in 2006 met Paard het Monologenfestival Rotterdam.
* DJ Antal (muziek).Dj Antal heeft zich gespecialiseerd in muziek die net even anders is. Zo kan hij putten uit een enorme voorraad afrobeatplaten. Gek is dat niet want Antal is de man achter Rushhour records en maakt ook deel uit van Kindred Spirits. Afrobeat met een echte beat!
* Atongo Zimba (muziek).De in 1967 in Noord-Ghana geboren Atongo Zimba leerde als kind de molo bespelen, een tweesnarige luit gemaakt van een kalebas. Hij leerde niet alleen traditionele liederen, maar kwam hij ook onder de invloed van Afrikaanse popmuziek die hij op de radio hoorde. De grootste invloed ging uit van de afrobeat van Fela Kuti, en zijn muziek is een goed voorbeeld van de verschillende stijlen die Atongo Zimba in zijn composities heeft verwerkt, van de griot-zangtraditie tot en met jazz en funk.
* Theater Tol (be) - Corazón de Angeles (theater). Theater Tol is een kunstenaarscollectief met wortels in Antwerpen en Amsterdam. In hun feeërieke voorstelling Corazón de Angeles nemen ze het publiek mee op een ware ontdekkingsreis door een sprookjesboek. Een feeërieke, elfjesachtige sfeer, sprookjesfiguren, twee spelers in een roeiboot, fraaie live gespeelde gitaar- en accordeonmuziek en acht engelen, bungelend en heen en weer zwaaiend op grote hoogte: een sprookje!

Zondag 13 augustus 2006
* Letizia Sciarone & RphO Strijkkwartet - Zomerterras Klassiek. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is bekend om haar hoge kwaliteit, bijzondere concerten en projecten. De leden van het orkest richten zich ook op kleinere projecten, voor zowel volwassenen als voor kinderen en jongeren. Letizia Sciarone (viool) werd op tienjarige leeftijd uitgenodigd om met leden van het RphO de duetten van Luciano Berio uit te voeren onder leiding van de maestro zelf. Later studeerde ze eerst bij Nathalia Morozova in Rotterdam en daarna bij Felix Andrievsky aan de Royal College of Music in Londen. Letizia is sinds 2002 vast lid bij het RphO. Zij geeft regelmatig kamermuziekconcerten met haar Meneone Piano Trio en andere ensembles, en geeft les aan jonge getalenteerde kinderen op het Hellendaal Viool Instituut. Zij verzorgt, samen met een afvaardiging van het RphO, een concert voor strijkkwartet, met prachtige stukken van onder andere Vivaldi, Haydn en Schubert.
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Adventure 3: Hersenspinsels & Splijtzwammen. Ook al kom je Harry Potter zelf niet tegen, het lijkt wel of je in één van zijn avonturen zit. Een oud kerkhof, een toverschool, een heksenkring, een kunstenaar die op het kerkhof woont, betoverde standbeelden en rondlopende kunstwerken, wat doet dat daar allemaal? Wat voor geheimen herbergt het kerkhof dat vlakbij de oude toverschool ligt? Er zit magie in de grond, magie van lang geleden, die nog niet helemaal uitgewerkt is. De oude strijd, die diep begraven ligt, is nog voelbaar. Tegelijkertijd dreigt er gevaar, wie is die duistere man en wat willen die heksen nou eigenlijk? Voel de magie van de aarde. Luister goed, misschien hoor je de betoverde stemmen uit het verleden nog klinken.
* Circusschool Hannes en Co (kinderen)
* Letizia Sciarone & RphO Strijkkwartet - Kinderconcert. Een afvaardiging van het RphO verzorgt een speciaal kinderconcert voor strijkkwartet. De kinderen krijgen een verrassende presentatie te zien van prachtige stukken van onder andere Vivaldi, Haydn en Schubert. Een strijkkwartet voor kinderen? Onwijs leuk!
* Theater Roth - Paard (theater)
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues - (theater)
* Theatergroep Fratsen (kinderen). Beethoven, Chopin en Mozart (drie componisten van beroemde, klassieke muziek) treffen elkaar op een muziekconcours. Degene die wint mag de dans componeren die vanmiddag door iedereen gedanst wordt. DJ Tiëstini zorgt dat alles eerlijk verloopt. De componisten hebben wel hulp nodig om te horen hoe het klinkt wat in hun hoofd zit. Een bekend Oostenrijks danspaar zal de dans uitvoeren die gewonnen heeft. En deze dans ook leren aan alle kinderen die dat willen! Daar moet je bij zijn, want het wordt een ouderwets gezellige middag....
* Magda Mendes & Agora Sim (muziek).Magda Mendes heeft in haar thuisland Portugal met haar prachtige stem al menig hart veroverd. Ze is opgegroeid met Portugese traditionele muziek, zoals fado, en raakte later ook geïnteresseerd in Braziliaanse muziek, met name Braziliaanse jazz, waarin nu haar specialiteit ligt. Met Agora Sim worden traditionele Braziliaanse muziekstijlen gecombineerd met moderne composities en invloeden uit de jazzmuziek.

Programma weekend 4 : 17 t/m 20 augustus

Donderdag 17 augustus 2006
* Carmen's Cantina (culinair)
* Het Volksoperahuis - Zeeuwse Nachten I: Zeeuws meisje meets Hans Brinker (theater). Het Volksoperahuis schaart zich met hun nieuwe muziektheatervoorstelling Zeeuwse Nachten 1: Zeeuws meisje meets Hans Brinker in de rij theatermakers, die zich genoodzaakt voelt zich te verdiepen in de Hollandse identiteit. Een voorstelling recht uit de onderbuik, waar het hoofd helder bij gebleven is, en uit het hart gespeeld. Een voorstelling waarbij boosheid omgezet is in poëzie, over Nederland, haar onschuld en het verlies daarvan. Met medewerking van het Vlaardings koor Uit Volle Borsten en na afloop uithuildisco.

Vrijdag 18 augustus 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Streetdance Terras (dans). Tijdens het Streetdance Terras biedt het Zomerterras streetdance groepen, duo's of solodansers de gelegenheid een demonstratie te verzorgen. Tijdens deze avond zullen ook professionele dansers een voorstelling geven.
* Joep Pelt - Standing at The Crossroads: The Devil and the Blues (theater)
* Phat Groove Phoundation (muziek).De Phat Groove Phoundation (winnaar Grote Prijs van Zuid-Holland, categorie urban) produceert unieke urban soul vibes. De urban grooves komen van dr. G en d'Syre. Ms AliZee, Ms Satcha Funky Female en SteeZ zorgen gezamenlijk voor de soul in band. De ultra-groovende funk van Dannic, de gospelkeyz van Leo Davelaar, de percussie-rhythms van Wouter Helming en de phat horns van Ingvar Hendriks maken het geheel af. Samen trakteren zij de luisteraar op een ware urban soul experience.
* JazzJuice & Guests (muziek). JazzJuice brengt een heerlijke mix van dance met oude jazz classics, overgoten met een Latin/Brazilian sausje. Oude nummers worden met elektronische effecten in een nieuw jasje gestoken. JazzJuice is een project van DJ Graham B en producer en componist Alain Eskinasi, samen ook bekend als leden van Electro Côco.
* Het Volksoperahuis - Zeeuwse Nachten I: Zeeuws meisje meets Hans Brinker (theater)
* Moving Faces - Angelique van Woerkom (film)
* Electro Côco (muziek). Electro Côco is een bont, groovend gezelschap dat een eigentijdse en eclectische mix brengt van verschillende dansstijlen, van bossa nova en samba tot drum & bass, elektronische grooves en de traditionele Braziliaanse Côco.

Zaterdag 19 augustus 2006
* Stichting Mareado (beeldende kunst)
* Carmen's Cantina (culinair)
* Popterras - finale
* Kinderdisco. Het is weer feest! Onbekommerd dansen en uit je bol gaan op de leukste kinderhits!
* Discoterras. De laatste avond van dit Zomerterras gaat weer uitmonden in een massaal dans- en gezelligheidsfeest met de Discomash en het dj-team Glamour & Glimmer. Met de DiscoBingo: het grootste gezelschapsspel van Nederland. Raad de plaat, kruis je kaart en win een fantastische prijs!

Zondag 20 augustus 2006
* Primos del Norte (muziek). Primos del Norte bestaat uit Erminia Fernández Cordoba (zang) en Arturo Ramón (gitaar). Primos del Norte verzorgt een innig samenspel van vocalen en flamencogitaar vol Andalusisch vuur en Zuid-Spaanse passie.

Openingstijden Zomerterras
Vrijdag van 17.00-24.00 uur
Zaterdag van 13.00-24.00 uur
Zondag van 12.00 -18.00
donderdag 17 augustus ook geopend

Vanaf zaterdag 22 juli zal het complete programma huis-aan-huis verspreid worden in Vlaardingen. Het programma is ook te zien op www.zomerterras.nl

Einde persbericht