Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt man aan na zware mishandeling

NISPEN, 27 juli 2006

Agressie in het verkeer
Politie houdt man aan na zware mishandeling

NISPEN: De politie heeft donderdagochtend een 44-jarige Nederlander uit Essen aangehouden, die ervan wordt verdacht zaterdagmiddag betrokken te zijn geweest bij een zware mishandeling. Een 17-jarige inwoonster en een 20-jarige inwoner van Essen hebben maandag bij de politie aangifte gedaan van een uit de hand gelopen verkeersagressie op de Heijbeeksestraat. De districtsrecherche van Bergen op Zoom heeft hierop een onderzoek ingesteld.

De slachtoffers verklaarden tegenover de politie dat zij zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur vanuit Roosendaal over de Antwerpseweg in de richting van Essen reden. Een grijze personenauto van het merk Peugeot 307 (cabrio) volgde hen hinderlijk en maakte zich schuldig aan bumperkleven. Op de Heijbeeksestraat reed de achtervolger de auto van de slachtoffers klem. Hierop stapte de achtervolger uit zijn auto en mishandelde hij het mannelijke slachtoffer dusdanig dat deze op straat viel en zelfs het bewustzijn verloor. Kort daarna stopte er een grijze personenauto van het merk Mercedes. De inzittenden een man en een vrouw begonnen zich om onbekende redenen met de vechtpartij te bemoeien en raakten eveneens slaags met de slachtoffers. De vrouw heeft hierbij het 17-jarige vrouwelijke slachtoffer mishandeld. Ook pakte de vrouw haar slachtoffer de mobiele telefoon af. Uiteindelijk zijn beide autos weg gereden en werden de slachtoffers achtergelaten.

Het 20-jarige slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Op grond van het kenteken kon de politie vanmorgen de vermoedelijke bestuurder van de eerste auto achterhalen. Hij geeft toe bij de mishandeling betrokken te zijn geweest, maar schetst in zijn verhoor een andere gang van zaken. Het onderzoek naar de identiteit van de inzittenden van de tweede auto wordt voortgezet. De politie sluit niet uit dat meerdere weggebruikers getuige zijn geweest van het voorval. Zij hoopt dat getuigen, of mensen die om andere redenen meer kunnen vertellen over de identiteit van de daders, contact opnemen met de politie.

Auteur: Manon Ostendorf