Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 28 juli 2006

Politie stelt onderzoek in naar verkrachting

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling en verkrachting van een minderjarig meisje uit de gemeente Bergen op Zoom. Vrijdagmorgen zou een bekende van het slachtoffer het meisje in zijn woning in Bergen op Zoom hebben verkracht en mishandeld. Het meisje is na het incident naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gegaan. De politie heeft hier met haar gesproken en aangifte opgenomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Politie houdt verdachte aan voor vernielen autos

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie, na aanwijzingen van getuigen, op de Bolwerk Zuid een 24-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die ervan wordt verdacht kort tevoren vernielingen aan autos te hebben toegebracht. De politie heeft direct na de aanhouding in de directe omgeving een onderzoek ingesteld naar vernielingen. Tijdens het verhoor op het politiebureau heeft de verdachte toegegeven inderdaad vernielingen te hebben gepleegd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bromfietser rijdt door na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 5-jarige jongetje is donderdagavond omstreeks 20.30 uur aan de Acacialaan van zijn fietsje gereden door een man op een brommer. De man kwam vanaf de Ericalaan en wilde een brandgang inrijden, waarbij het zicht werd belemmerd door een kampeerauto. Vermoedelijk heeft hij hierdoor het spelende kind over het hoofd gezien. Het jongetje liep hierdoor een bult en schaafwondjes op. De man stopte in eerste instantie en heeft nog kort met de vader gesproken. Toen de vader echter weer naar buiten kwam, nadat hij korte tijd terug de woning is was gegaan, was de bromfietser in de richting van de Ligusterstraat weggereden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt dronken automobilist aan

HOOGERHEIDE: Politiemensen zagen in de nacht van donderdag op vrijdag een 41-jarige Nederlander, die in de gemeente Essen (B) woont, aan de Duinstraat slapen in zijn auto. Korte tijd later reed de man weg in zijn auto. Omdat het vermoeden bestond dat hij te veel gedronken had om zijn auto te mogen besturen, heeft de politie de man laten blazen en hierop meegenomen naar het bureau. Daar bleek bij de ademanalyse een uitslag van 880 ug/l, terwijl het wettelijk maximum is vastgesteld op 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en zal zich tegenover de politie voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Vrouw licht gewond na aanrijding

OUD GASTEL: Vrijdagmorgen is een 18-jarige vrouw uit Dinteloord licht gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Roosendaalsebaan. Een 36-jarige vrouw uit Oud Gastel keerde hij auto op een oprit, maar zag bij het achteruit rijden de bromfietsster over het hoofd. Omdat deze de auto niet meer kon ontwijken, kwam zij ten val. Ze is met enkele blauwe plekken en schaafwonden naar huis gegaan.

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling

SPRUNDEL: De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.30 uur een 39-jarige man uit Sprundel aangehouden, die ervan wordt verdacht kort tevoren een 11-jarig buurmeisje te hebben geslagen. Het meisje hield hier een blauwe striem op haar bovenarm aan over. De man verklaarde tegenover de politie dat hij dusdanig was belaagd door treiterende buurtkinderen dat hij het meisje slechts bang had willen maken toen ze aanbelde. Hij ontkent te hebben geslagen. De man is in eerste instantie een schikkingsvoorstel aangeboden van 300 euro. Omdat hij deze niet wilde betalen, zal de man zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie houdt woninginbreker aan

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die ervan wordt verdacht kort tevoren een woninginbraak te hebben gepleegd. Een bewoner van de Bandeliersberg had een inbreker overlopen en direct de hulp van de politie ingeroepen. Enkele minuten later waren verschillende politie-eenheden ter plaatse. In het onderzoek dat volgde, werd na een korte zoektocht met de hulp van een buurtbewoner en een taxichauffeur een verdachte auto achterhaald. Toen de bestuurder van deze auto de politieauto zag, verhoogde hij zijn snelheid en reed hij opzettelijk tegen de politieauto aan. De politiemensen wisten desondanks een achtervolging in te stellen. Uiteindelijk strandde de zwaar gehavende auto van de vluchtende verdachte ter hoogte van de Ambrozijnberg. De verdachte wist echter nog voor de politie ter plaatse was uit zijn auto te ontsnappen en probeerde te ontkomen door over schuttingen in verschillende achtertuinen te klimmen. Met behulp van de bewoners wist de politie de man uiteindelijk aan te houden in een brandgang. Hij is ingesloten op het politiebureau. In de auto van de man werd onder meer munitie aangetroffen. Daarnaast werd de laptop aangetroffen, die buit was gemaakt bij de woninginbraak. Rechercheurs van politieteam Roosendaal en de districtsrecherche hebben een onderzoek ingesteld. In dezelfde nacht werd in twee woningen aan de Begijnenberg en de Kalmoesberg ook geprobeerd in te breken. De politie onderzoekt of deze zaken verband met elkaar houden.

Politie bekeurt 193 hardrijders

ROOSENDAAL: Vrijdagmorgen heeft de politie op de Burgemeester Freijterslaan 193 weggebruikers op de bon geslingerd, die harder reden dan de ter plaatse geldende snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur. In het tijdsbestek van 8.00 uur tot 10.00 uur passeerden 1406 weggebruikers het controlepunt.

Auteur: Manon Ostendorf