Gemeente Zwolle
Maatregelen tegen sluipverkeer Hermelenweg en Nieuwendijk

Datum uitgave: 07/28/2006

Naast de Hermelenweg wordt ook de Nieuwendijk in de omgeving van bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle tijdens spitsuren gesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van landbouw- en bestemmingsverkeer. Op de Hermelenweg worden verder fietsstroken en snelheidsremmende maatregelen aangebracht. Met die maatregelen wil de Gemeente Zwolle het sluipverkeer dat van de wegen gebruik maakt tegengaan.

In overleg met omwonenden en andere betrokkenen is uitgebreid gekeken naar mogelijke maatregelen tegen de overlast van het sluipverkeer. Er is besloten om van 7.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur beide wegen met verkeersborden gesloten te verklaren voor gemotoriseerd verkeer. Om sluipverkeer duidelijk te maken dat deze wegen niet voor doorgaand verkeer bestemd zijn worden de Hermelenweg en Nieuwendijk opgenomen in een 60-kilometer-zone. Op de Hermelenweg worden fietsstroken en snelheidsremmende maatregelen aangelegd om dit regime te ondersteunen. Een jaar na de invoering van de maatregelen wordt met omwonenden geëvalueerd.

De maatregelen kosten circa 26.000 euro. Dat bedrag wordt gefinancierd vanuit de grondexploitatie Hessenpoort I. Omwonenden zijn onlangs geïnformeerd over het besluit.

Om de maatregelen uit te voeren moet een verkeersbesluit worden genomen. De verwachting is dat de borden voor de afsluiting in september geplaatst kunnen worden. De uitvoering van de overige maatregelen wordt gekoppeld aan de invoering van de 60 km/uur-zone in het gebied ten oosten van de Vecht.

Bron: afdeling Communicatie