Gemeente Tilburg

Datum
28 juli 2006

Swingend optreden van de Ramblers

Vele duizenden ouderen genieten op eerste ouderendag Tilburgse kermis

Omroep Max
Tevredenheid alom in de avond na de ouderenmiddag van de Tilburgse Kermis. In samenwerking met Omroep MAX werd een thematische aanpak gekozen om senioren op een nostalgische en gezellige manier de kermis te laten beleven. De eerste geluiden na het evenement (dat rond 17.00 uur afgelopen was) waren zeer positief. "We gaan zeker kijken of dit ook volgend jaar weer mogelijk gemaakt kan worden", aldus wethouder Hans Janssen (kermis). Hij reikte de Ramblers Žs middags enkele attenties uit vanwege het tachtigjarig bestaan van het swingorkest, dat hiermee het oudste in zijn soort is.

De dag werd door Dick Passchier gepresenteerd en verder opgeluisterd door het koor de Gouden Mix en het Shantykoor de Salty Dogs. Veel ouderen bezochten ook het optreden van het NKH Seniorenorkest in de Amstel Bierhal.

Donderdag
De donderdag bleek een goed bezochtte kermisdag. ZoŽn 85.000 mensen vonden hun weg naar het kermisterrein, waar het er gezellig en ontspannen aan toeging. De 800.000ste bezoeker werd pas de volgende dag onthaald, het bleek een van de eerste bezoekers van de ouderendag te zijn.

Dagelijkse persbriefing
Ook morgen, zaterdag 29 juli, vindt de dagelijkse persbriefing plaats om 16:30 uur. De persbriefing vindt plaats in het Paleis, ingang aan de kant van de stadswinkel. Wethouder Hans Janssen brengt u dan graag op de hoogte van alle feiten en wetenswaardigheden.

Voor meer informatie en alle andere kermispersvragen kunt u natuurlijk altijd bellen.

Brugt Groenevelt, woordvoering: 013 - 542 83 33 / 06-129 16 887
Charlotte Maasen, communicatie: 013 - 542 88 96
Charlotte Driessen, communicatie: 013 - 542 91 82

---- --