13e Bloem & amp; Tuin - Grootste tuinevenement van de Benelux

Bloem en tuin evenementenburo

PERSBERICHT: Bloem & Tuin 2006
Grootste openlucht-tuinevenement van de Benelux
13e editie

Landgoed Gulbergen - Nuenen
29 juli t/m 7 augustus 2006

Bloem & Tuin: trendy en vernieuwend!
Tijdens Bloem & Tuin is er weer veel nieuws te zien op het gebied van tuinieren. Op Bloem & Tuin 2006 zullen aan het publiek planten worden gepresenteerd die nog niet eerder te zien waren. Deze nieuwe planten zijn nog niet officieel geïntroduceerd en nog niet in de winkel te koop. De grote kracht van Bloem & Tuin is het samenbrengen van bijzondere kwekers. Vele gespecialiseerde kwekers uit binnen- en buitenland zullen hun bloemen- en plantencollecties tonen aan het publiek en deze ook verschaffen van de nodige kennis en informatie.

Diverse hoveniers en tuinarchitecten laten de nieuwste creaties en trends zien in hun modeltuinen en ontwerpen. Ook besteden wij aandacht aan het verplaatsen van het leefgebied van binnen naar buiten. Steeds meer mensen ontdekken dat de tuin niet alleen geschikt is om in te werken of in te zitten. De tuin is een volwaardig onderdeel van ons leefgebied geworden. Er zijn nog veel meer mogelijkheden: de tuin als plek voor bezinning, als ruimte om te kokkerellen of om te genieten van kunst. Diverse kunstenaars zullen op Bloem & Tuin hun kunstwerken tentoonstellen en in sommige gevallen zijn de kunstenaars tijdens het evenement aan het werk. Prachtige bronzen beelden, schilderijen, glaskunst en nog veel meer is er te zien.

Sfeeromschrijving
Zonnestralen, een licht-glooiend bos, kronkelige bospaden geplaveid met boomschorssnippers, die leiden langs de prachtigste paletten van kleurige en geurige bloemen en planten. Deze ingrediënten vormen het decor. Achter iedere bocht schuilt een nieuwe verrassing. U ziet de meest uiteenlopende en kleurrijke kunstwerken. Iedere hoek is een foto waard en u komt ogen te kort om alles te kunnen zien. Nee, u bent niet in een sprookje beland. U bent op Bloem & Tuin 2006! In deze unieke setting vindt u vele gespecialiseerde kwekers, tuinarchitecten, duizenden bloemen en planten, diverse workshops en decoratie-artikelen en prachtige kunst. We verklappen nog niet alles, maar één ding staat vast: Bloem & Tuin 2006 kleurt uw dag.

Arrangementen
Wilt u een bezoek aan Bloem & Tuin combineren met een bezoek aan Zuidoost Brabant, dan zijn er ook diverse arrangementen te boeken, inclusief een bezoekje aan Bloem & Tuin, eventueel een diner en een overnachting in Hotel West-Ende te Helmond. Kijk op onze website voor meer informatie (www.bloem-en-tuin.nl).

Kinderen
Kinderen tot 12 jaar hebben geheel gratis toegang tot Bloem & Tuin. Terwijl u geniet van de bloemen- en plantenpracht, kunnen de kinderen hun eigen muziekinstrument maken van natuurlijke materialen, of ze kunnen zich lekker uitleven in de speeltuin met houten speeltoestellen en trampolines.

Voorzieningen
Vanaf één van de terrassen kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van de omgeving. Naast de normale voorzieningen is er ook een aantal speciale voorzieningen, zoals een baby-verzorgingsruimte, een EHBO-post, gratis beschikbare rolstoelen, een aangepast toilet en dagelijks onderhouden looppaden. Bij de kassa en bij de receptie kunt u geld opnemen met een pinpas. Ook honden, mits aangelijnd, zijn van harte welkom. Voor hen zijn er speciale hondendrinkplaatsen geregeld.

Openingstijden
Zaterdag 29 juli t/m maandag 7 augustus 2006.
Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Entree 10,-- euro per persoon. 65-plussers en CJP-paspoorthouders 8,-- euro. Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) gratis.

Bereikbaarheid
Bloem & Tuin wordt gehouden op Landgoed Gulbergen aan de Schoutse Vennen in Nuenen. Het landgoed (nabij Eindhoven) is goed bereikbaar per auto, motor of (brom)fiets. Nuenen ligt tussen Eindhoven en Helmond. Zodra u Nuenen binnenkomt, volgt u de borden naar het evenement. Bij het evenemententerrein is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Reist u per openbaar vervoer? Kijk dan voor meer informatie op www.9292ov.nl. Als u uitstapt bij halte Eeneind te Nuenen hoeft u maar 10-15 minuten te lopen. Komt u met de fiets? Kijk dan op de site www.fietsenindekempen.nl. Fietst u van knooppunt 75 naar knooppunt 69 of vice versa, dan komt u automatisch langs Bloem & Tuin.