Laatste voorronde NK Luchtgitaar 2006 in Patronaat, Haarlem

Vergouw consulting

Op 29 juli aanstaande vindt de laatste voorronde van het 4e Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap plaats in het Patronaat te Haarlem. De voorronde is de laatste mogelijkheid voor luchtgitaristen zich te kwalificeren voor de enige officiële Nederlandse Luchtgitaar Kampioenschappen(r), waar op 2 september in Paradiso, Amsterdam de finale wordt gehouden.

Kwalificatie en wild-cards
Na eerder voorronden in Friesland, Noord-Brabant en Limburg, is het nu de beurt aan Haarlem. De winnaar van de voorronde in het Patronaat dwingt deelname af aan de Nederlandse kampioenschappen. Voor de nummers 2 en 3 liggen wellicht wild-cards beschikbaar. Aan deze finale doen deelnemers mee uit alle provincies van Nederland, alsmede de Nederlandse kampioen van 2005, Tremelo Theun uit Hengelo. De leeftijdsgrens voor deelnemers ligt op 16 jaar. De winnaar van de finale gaat naar de 11e wereldkampioenschappen in Oulu, Finland. De beschermheer van dit kampioenschap is Brian May van Queen.

Rock Country number 1
Vorig jaar behaalden de Nederlandse deelnemers aan het wereldkampioenschap luchtgitaar spelen in Oulu, Finland grote successen. The Destroyer (Michael Heffels uit Roermond) werd op dit inmiddels 10e kampioenschap wereldkampioen. Pelvis Fenderbender uit Amsterdam werd derde. En dat in een veld met deelnemers uit 16 landen, waaronder Japan, Nieuw-Zeeland, Amerika, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. In de internationale pers werd Nederland direct omgedoopt tot 'Rock Country number 1'. Een naam die de organisatie hoog wil houden in 2006.

Deelnemers en regels
Deelnemers spelen zowel een vrij als een verplicht nummer., Het vrije nummer is een nummer dat vooraf kan worden ingestudeerd. Het verplichte nummer wordt pas op de avond zelf bekend gemaakt. Hierop moeten de deelnemers improviseren en in deze ronde wordt het kaf van het koren gescheiden. Het belooft een spannende voorronde te worden, zoals altijd in Noord-Holland. Meer info over het kampioenschap op www.luchtgitaar.nl. Op deze site kan men zich ook nog aanmelden voor deelname aan de voorronde (maximaal 15 deelnemers).

Plaats: Patronaat Café, Haarlem
Datum: 29 juli 2006
Zaal open: 20.00
Aanvang: 21.00
Toegang: gratis

---