Nieuwe trends op Bloem & Tuin 2006

Bloem en tuin evenementenburo

Bloem & Tuin 2006
Landgoed Gulbergen, Nuenen, Noord-Brabant
29 juli t/m 7 augustus 2006

NIEUWE TRENDS OP BLOEM & TUIN
Tussen de vele vakspecialisten kent Bloem in Tuin diverse uitschieters. Zowel in de bloemsector als in tuinaccessoires zijn er dit jaar relevante nieuwe trends. De Stokesia sense won afgelopen jaar de internationale persprijs en is nu verder gekweekt in diverse kleuren. Ook een minikeuken in draagtas, hortensias in hanging baskets en, nieuw in Europa: een multifunctionele tuinvilla, zijn enkele voorbeelden van recente trends op Bloem & Tuin.
Winterharde Stokesia
Kwekerij Van Heesbeen uit Haarsteeg won vorig jaar op de internationale vakbeurs Plantarium de persprijs met de Stokesia Purple Parasols sense. Deze plant oorspronkelijk geïmporteerd uit Zuid-Afrika, was alleen nog bij vakmensen bekend. Van Heesbeen turnde de Stokesia in vijf jaar om tot een winterharde rijkbloeiende plant die goed gedijt in het Nederlandse klimaat. Voor het eerst toont hij zijn selectie in zeven verschillende kleuren op Bloem & Tuin. Niet alleen mensen maar bijen, hommels en vlinders zijn uitermate gecharmeerd van de kleurige grootbloemige planten die enige gelijkenis vertonen met de aster en de korenbloem.
Hortensia in hanging basket
Normaal bloeien hortensias in potten of in de volle grond. Maar hortensiakweker André van Zoest uit Reeuwijk plant voor het eerst hortensia Renate in een hanging basket. Want deze blauwe volbloemige hortensiasoort is door de korte steel en compacte bloem uitermate geschikt voor een hangsysteem. De open metalen basket wordt eerst aan de binnenkant bekleed met een cocoslaag die de zurige hortensia-aarde vasthoudt. Er gaan vier planten in de ronde basket en daarmee is de hortensia ook hangend een blikvanger. Cobb-keuken
Slagerij Vink uit Son en Breugel komt niet alleen met een houtgestookte barbecue in westernstijl en een keramisch kooktoestel: nee, hij introduceert tevens zijn minikeuken in draagtas. Deze lichtgewicht Cobb-keuken is een keukenprinses voor alle seizoenen en alle gerechten. Vijf eierkooltjes en een handvol houtsnippers bereiden een complete maaltijd met zalmfilets, groenten en aardappelen. Volgens Vink is deze manier van culinair koken niet te vergelijken met barbecuen. Want dit kooktoestel grilt, kookt, bakt en rookt niet alleen thuis in de eigen tuin, maar de handige draagtas is ook bedoeld voor onderweg en op de camping.
Tuinvilla
De tuinvilla van Ria van Huffel uit Brussel is zelfs nieuw in Europa. Naar traditionele Indonesische uitvoering ontwierp zij een design tuinvilla geschikt voor zomer en winter. In de zomer zorgen de dakconstructie en de rolgordijnen voor bescherming tegen de zon en s winters wordt de villa eenvoudig omgebouwd tot winterverblijf. Een verdieping erop als kinderspeelplaats, een vip-ruimte onderin, standaard, rechthoekig, achthoekig of geleverd met meubels: tuinvilla Gazebo kent ontelbare toepassingen waardoor dit buitenverblijf het hele jaar door aangenaam is.

Daarnaast zal er ook een keukentuin te zien zijn en als het weer meezit zullen er zeer exclusieve en bijzondere waterlelies en lotussen gepresenteerd worden.