Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 21 juli 2006

Excursie planten en magie op Landgoed Leyduin 29 juli

Terreinmedewerker Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland neemt u op 29 juli mee op een spannende wandelexcursie op landgoed Leyduin met het thema 'planten en magie'.

Dat planten medicinale krachten bezitten was in de oudheid al bekend maar dat planten en bomen ook iets 'magisch' bezitten dat weet nog niet iedereen. De eik was vroeger een heilige boom, van de berk wordt haarwater gemaakt, van vlierbessen wordt sap gemaakt, en hondsdraf kan je uitwendig gebruiken als tegenmedicijn na een brandnetelsteek. Ook de esdoorn, duizendblad, brandnetel en bijvoet komen aan bod. Lopend met de boswachter wordt een en ander uitgelegd over planten en bomen en hun bijzondere geheimen. Elk seizoen van het jaar geeft een ander gevoel als je door het bos loopt. Neem zelf een zakmesje mee.

De planten- en magie wandelexcursie start op zaterdag 29 juli om 19.00 uur en duurt circa 20.30 uur. Verzamelen op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan. Dit ligt ongeveer twee km ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout bij de Leidsevaart. De kosten bedragen: ¤ 3, beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2 en kinderen ¤ 1. Aanmelden tijdens kantoortijden en zaterdag op 0251-362 762.

Voor meer excursies in de natuur kijkt u op www.natuurwegwijzer.nl