Gemeente Coevorden

Wethouder kunst en cultuur spuit graffiti in tunnel Coevorden

In opdracht van de gemeente Coevorden gaan graffiti-artiesten van de Stichting Urban Legends aan de slag in de tunnel tussen de wijken Ossehaar en Buitenvree in de stad Coevorden. De tunnel wordt aan beide kanten voorzien van een graffitilaag, elk met een eigen thema. Aanstaande zaterdag gaan de artiesten aan het werk. Peter Snijders, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Coevorden, neemt als eerste de verfspuitbus ter hand om zo het startsein te geven voor deze artistieke operatie.

Al lange tijd zijn de muren van de tunnel, die de wijken Ossehaar en Buitenvree met elkaar verbindt, onderhevig aan bekladding. De Stichting Urban Legends heeft de gemeente benaderd om de muren van de tunnel te mogen voorzien van graffiti. Wethouder Peter Snijders: "Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief van Urban Legends. Ze hebben laten zien dat ze op een professionele wijze omgaan met graffiti en dat was voor ons reden om ze de opdracht te geven voor de tunnel."

Er is een aantal ontwerpen gemaakt en uiteindelijk is de keuze gevallen op een ontwerp waarbij twee thema's aan bod komen: de overgang van het verleden en heden van de stad Coevorden en de verbinding van de stad met het platteland van de gemeente Coevorden. De graffiti-artiesten denken 9 dagen nodig te hebben voor het realiseren van het ontwerp. Wethouder Peter Snijders geeft zaterdag 29 juli om 11.00 uur het startschot voor dit graffitiproject.