Politie Zeeland


---


Z-2880-2006 Vogels uit volière gestolen
Onbekenden hebben afgelopen nacht een 15-tal vogels gestolen uit een volière aan de Gildestraat in Sluiskil.
Het gaat om parkieten en kanaries t.w.v. enkele honderden euro's.

Z-2881-2006 Brandjes in Aardenburg
Op twee plaatsen in Aardenburg is vannacht brandgesticht door onbekenden.
Aan de Herendreef werd in een tuin een stapel houten- en betonplexplaten in brandgestoken die waren afgedekt met een zeil. Hierdoor verbrandde de schutting over een lengte van enkele meters. Aan de Peurssensstraat werden enkele vlaggen van de mast gehaald bij een winkelpand. Ook deze werden in brandgestoken waardoor de de gevel van het pand enige brandschade opliep.

O-2882-2006 Dode en gewonden bij aanrijding
Op de Hogeweg in Burgh zijn zaterdagmiddag rond 14.15 uur een dode en twee gewonden gevallen nadat zij waren geschept door een auto die vervolgens doorreed.
Een man en een vrouw op de fiets werden van achteren geschept door de personenauto en belandden op de motorkap. De mannelijke fietser raakte hierbij zwaargewond en is met de traumaheli overgebracht naar Rotterdam. De vrouwelijke fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

De automobilist vervolgde zijn weg zonder te stoppen en reed onderweg nog tegen enkele obstakels op waarna hij enkele meters verder zijn derde slachtoffer maakte. Hij schepte een tegemoetkomende vrouw op de fiets, zij kwam op de motorkap terecht en was vrijwel op slag dood.
Weer reed de automobilist door om een eind verder op de Hogeweg zijn auto tot stilstand te brengen. Hij kon ter plaatse worden aangehouden door agenten en is overgebracht naar het politiebureau in Goes voor verhoor.
(Verdere gegevens zijn nog niet bekend, wordt later aangevuld)


---- --