Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Podium voor Renger op ovaldebuut Lausitz!

KLETTWITZ, 29 JULI 2006 - Lang had Renger van der Zande niet nodig om op snelheid te komen op het oval-circuit van de EuroSpeedway Lausitz. Of zoals de Go-Fast coureur zelf zegt: "Zolang het snel gaat, komt alles goed!". Maar nadat hij vanmiddag na een superspannend ovaldebuut al met champagne in de rondte mocht spuiten is ook het gezegde "Wat goed is komt snel" zeker van toepassing! In een adembenemende 31 ronden lange thriller viel de beslissing uiteindelijk in de laatste bocht. Renger van der Zande scoorde met een derde plaats alweer zijn 4e podium in de Recaro F3 Cup dit jaar!

Nadat de Formule 3 rookie woensdagmorgen met zijn gloednieuwe Mercedes-Benz C 220 CDI Sportcoupé naar het voormalige Oost-Duitsland was gereden, kregen hij en zijn 'spotter' eerst een tweedaagse spoedcursus 'oval racen' om de felbegeerde benodigde licentie te behalen. Deze eerste stap naar het ongetwijfeld spectaculairste raceweekend van het jaar vormde geen enkel probleem voor de jonge professional van Seyffarth Motorsport. Doordat Renger de afgelopen weken de Nederlandse zomer aan zich voorbij had laten gaan om juist veel 'kilometers te maken' in zijn eigen Playseat racesimulator, ging het aanstormende talent ook tijdens de training en kwalificatie als een speer! Een sterke vierde trainingstijd voor de eerste race op zaterdagmiddag vormde dan ook bijna geen verassing meer...

Nadat de startlichten vanmiddag op groen waren gesprongen, stormde Renger direct op naar de derde plaats. Op het racespektakel dat daarop volgde zouden ongetwijfeld veel NASCAR en IRL organisatoren jaloers zijn geworden. Vanuit de derde positie pakte Renger niet veel later zelfs de leiding om vervolgens in de 31 ronden lange race spannende gevechten te leveren met bijna alle 18 tegenstanders! Zijn oval avontuur eindigde de door MEN_at_WORK ;) gesponsorde coureur uiteindelijk op de derde plaats. Voor de bijhorende bokaal en mega-size champagnefles heeft Renger inmiddels een mooie plaats in gedachten thuis in Nijmegen, want een podiumfinish in de enige(!) ovalrace in Europa is niet niets!

Renger: "Wow, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik sta gewoon nu nog na te trillen op mijn benen van de adrenalinerush! Als je hier geen lef hebt, kan je beter naar huis gaan. In een goede slipstream haal je hier easy de 260 km/uur. En om met deze snelheden voorgangers in te halen, je eigen plek te verdedigen en tegelijkertijd goed te luisteren naar je 'spotter' vergt echt veel concentratie! Ik kan haast niet wachten om morgen weer te knallen!"