Ingezonden persbericht


Team Bleekemolen met zeventiende en twintigste plaats in Porsche Supercup

Hockenheim (D), 30 juli 2006. De Duitser Oliver Freymuth was met de 17de plaats in zijn thuisrace de best geklasseerde rijder van Team Bleekemolen in de race om de Porsche Supercup in het voorprogramma van de Duitse Formule 1-Grand Prix op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) eindigde in de 15 ronden lange race als twintigste.

Michael Bleekemolen was ditmaal de enige vertegenwoordiger van de bekende racefamilie, omdat zoon Sebastiaan de afgelopen week voor een acute darmoperatie moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De operatie is geslaagd en Sebastiaan maakt het inmiddels weer goed, maar zal voorlopig nog even niet kunnen racen. Zijn auto werd op Hockenheim bemand door de Duitser Oliver Freymuth, die ook twee weken eerder op het circuit van Magny-Cours al voor Team Bleekemolen in actie kwam.

In de kwalificatietraining reed Michael Bleekemolen naar de 19de plaats, een klassering waarmee hij allerminst tevreden was. "Dit was echt een van mijn slechtste trainingen ooit", meldde hij. "In de vrije training raakte ik van de baan, waardoor ik veel waardevolle trainingstijd misliep. In de kwalificatietraining moest ik dus eerst nog een beetje mijn weg vinden en toen ik eindelijk op nieuwe banden een snelle rondetijd wilde neerzetten, werd de sessie gestaakt vanwege een crash van de Belg David Saelens. Meer dan de 19de tijd zat er dus niet voor me in."

In de race ging het voor Michael Bleekemolen aanvankelijk goed: "Ik startte prima en klom op tot de twaalfde plaats, maar toen ging ik, voor mij uiterst ongebruikelijk, in de hairpin in de rondte, waardoor ik ver terugviel. Daarna reed ik een vrij eenzame race, al zat de snelheid er wel in. Het enige probleem dat ik had, is dat de nieuwe remblokken op de achterwielen een beetje te goed werkten, waardoor ik telkens blokkerende wielen had. Dat werd pas na een rondje of zes beter." Teamgenoot Oliver Freymuth reed de "splitter" aan de voorkant van de auto eraf, waardoor de wegligging een stuk slechter werd. De Duitser kwam uiteindelijk nog als 17de over de eindstreep.

Uitslag: 1. Richard Lietz (A), 15 ronden in 26:29.627; 2. Uwe Alzen (D), op 4.016; 3. Richard Westbrook (GB), op 10.517; 17. Oliver Freymuth (D), op 56.817; 20. Michael Bleekemolen, op 1:05.161. Meer info over Team Bleekemolen op www.bleekemolen.com.
---

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Michael Bleekemolen, tel. 0653 160 022.


---- --