Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 28 2006

Verleende lichte bouwvergunningen verzonden 7 juli 2006

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Paterserf 38 uitbreiden woonhuis en interne verbouwing

Mook:

Mortel 3 wijzigen uitbouw en dakkapel op het voordakvlak van de woning

Verleende sloopvergunning verzonden 6 juli 2006

Sloopadres Omschrijving

Plasmolen:

Rijksweg 170 sloop restanten hotel/restaurant

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 144.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Lindeboom 32 uitbreiden woonhuis

Frankenstraat 12 vergroten dakkapel

Aanvraag sloopvergunning

Sloopadres Omschrijving

Lindelaan 41 sloop bouwfysisch laboratorium

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 144.

.

Aanvraag kapvergunning

Perceel Omschrijving

Molenhoek

Lindenlaan 41 Houtopstand, bomen en struiken, aan

Peutz BV de zijde Hoeveveld

Inzage: van 11 juli 2006 t/m 25 juli 2006

Inspraakmogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte,

tel. 024-6969157.

.

verleende kapvergunning

Perceel Omschrijving Her plantplicht

Mook

Past. Fabritiusstraat 8 2 berken

1 boom vd 2^e grootte

Inzage: 11 juli 2006 t/m 22 augustus 2006

Reactiemogelijkheden:


· bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode


· voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950,

6050 AZ Roermond

Nadere informatie: bureau BOR, tel. 024-6969157.


---

---
......

WET MILIEUBEHEER

Melding artikel 8.19 Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat zij besloten hebben een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer te accepteren.

De melding is ingediend door Ambiënte International B.V., Postbus 33 te Malden en heeft betrekking op het veranderen van een inrichting waar papieren servetten en tafellakens worden bedrukt. De inrichting is gelegen aan de Spijkerweg 1 te Molenhoek. De verandering betreft de realisatie van een opslagruimte ten behoeve van opslag van gereed product.
Burgemeester en Wethouders hebben aan de indiener van de melding een verklaring afgegeven, dat de gemelde verandering in overeenstemming is met artikel 8.19, lid 2 van de Wet milieubeheer. De gemelde verandering kan worden doorgevoerd zonder wijziging van de vergunning.

Inzage

De beschikking met bijgaande stukken ligt met ingang van woensdag 12 juli 2006 gedurende zes weken (tm 23 augustus 2006) voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Reactiemogelijkheden

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan gedurende een termijn van zes weken, ingaande 12 juli 2006, een bezwaarschrift tegen dit besluit indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten:


- de naam en adres van de indiener;


- de dagtekening;


- een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht;


- de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Hiervoor kan, tegelijk met of na de indiening van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening worden ingediend. Deze dient u te richten aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Nadere informatie

Bureau RIBM, tel. 024-6969152


---

---
.....

Vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar hebben bij besluit van 3 juli 2006 op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan voor:


- het in geringe mate uitbreiden van de woning Elzenstraat 8 te Middelaar binnen bestaande bebouwing

Inzageperiode: het besluit ligt vanaf 12 juli 2006 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Inspraakmogelijkheden: tijdens de inzage termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de rechtbank te Roermond, sector Bestuursrecht, Postbus 404, 6040 AK Roermond. Tevens kunnen zij een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969143.


---

---

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 juni 2006 vastgesteld:


· Afstemmingsverordening Wet werk en bijstand 2006


· Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2006


· Verordening Toeslagen en Verlagingen Wet werk en bijstand 2006


· Verordening Voorzieningen Gehandicapten gemeente Mook en Middelaar 2006

Inwerkingtreding: 12 juli 2006

Inzageperiode: van 12 juli t/m 23 augustus 2006 liggen de verordeningen ter inzage bij bureau Sociale Zaken in het gemeentehuis.

AFSTEMMINGSVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2006

Inhoud: Rechten en plichten zijn twee kanten van één medaille. Het recht op een uitkering is altijd verbonden aan de plicht zich in te zetten om weer afhankelijk van de uitkering te worden. Dit betekent dat de vaststelling van de hoogte van de uitkering niet alleen afhangt van de toepasselijke uitkeringsnorm en de beschikbare middelen van de belanghebbende, maar ook van de mate waarin de opgelegde verplichtingen worden nagekomen.

Onder de Wwb dient de gemeente bij aanvang van de uitkeringssituatie aan belanghebbende mede te delen wat de opgelegde verplichtingen zijn en wat de directe gevolgen zijn voor de uitkering indien belanghebbende één of meer van deze verplichtingen niet nakomt. De in de vorige zin genoemde gevolgen, veelal een verlaging van de bijstand, worden door de gemeente zelf bepaald. Artikel 8, eerste lid, onderdeel b, van de Wwb schrijft voor dat de gemeenteraad bij verordening regels stelt met betrekking tot het verlagen van de bijstand en de langdurigheidstoeslag.

RE-INTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2006

Inhoud: Deze verordening regelt de ondersteuning die burgemeester en wethouders bieden bij de arbeidsinschakeling van werklozen die tot de doelgroep horen. De opdracht om die ondersteuning te bieden is geregeld in artikel 7 van de Wet werk en bijstand (WWB). Het voorschrift om een verordening vast te stellen, waarin deze ondersteuning nader vorm wordt gegeven, volgt uit artikel 8 WWB.

VERORDENING TOESLAGEN EN VERLAGINGEN WET WERK EN BIJSTAND 2006

Inhoud: Hierin is geregeld dat de gemeenteraad bij verordening dient vast te stellen voor welke categorieën de bijstandsnorm wordt verhoogd of verlaagd en op grond van welke criteria de hoogte van de verhoging of verlaging wordt bepaald. E.e.a. conform artikel 8, eerste lid, onder c jo. Artikel 30 WWB.

VERORDENING VOORZIENINGEN GEHANDICAPTEN GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR 2006

Inhoud: deze verordening regelt het verstrekken van voorzieningen aan gehandicapten. Achtereenvolgens worden de woonvoorzieningen, de vervoersvoorzieningen en de rolstoelen behandeld.

BESLUIT FINANCIËLE TEGEMOETKOMINGEN GEHANDICAPTEN 2006

Burgemeester en wethouders hebben op 6 juni 2006 het Besluit financiële tegemoetkomingen gehandicapten 2006 vastgesteld, dat eveneens op 12 juli 2006 in werking treedt. Hierin is bepaald hoe hoog de eigen bijdrage bij voorzieningen in natura is en zijn de financiële tegemoetkomingen in de kosten van woon-, en vervoersvoorzieningen en rolstoelen geregeld.

Nadere informatie: de heer W.A.H.M. Vos, hoofd bureau Sociale Zaken, tel. 024 6969121


---

---
........

Tijdsbesteding wethouders

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 juni jl. de omvang van de tijdsbesteding van de drie wethouders bepaald op 0,6 formatieplaats en wel met ingang van 27 april 2006, de datum van hun benoeming. Deze norm is de basis voor hun salariëring tijdens de raadsperiode 2006-2010.

Een en ander was wel in de coalitiebesprekingen met de kandidaat wethouders besproken, maar nog niet door de raad formeel vastgesteld.

Afwezigheid burgemeester

Burgemeester Ellen Hanselaar is vanaf half juni t/m 13 augustus a.s. afwezig. Momenteel is zij thuis herstellende van een ziekenhuisopname. Aansluitend hieraan neemt zij haar vakantie in welke periode zij verder zal kunnen herstellen.

Tot 14 augustus a.s. neemt 1^e loco-burgemeester, wethouder Piet Martens, haar waar.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake