Inzegening festival de 7e hemel door Kardinaal Simonis in AZIZ

Utrecht toerisme en recreatie


- vooraankondiging -
Zaterdag 5 augustus
Vanaf 18.00 uur
Hamburgerstraat 28 te Utrecht (voormalig Gerechtsgebouw)

Spectaculaire opening van het festival de 7e hemel:

Inzegening festival de 7e hemel door Kardinaal Simonis in AZIZ-couture

Utrecht, 31 juli 2006 - Op zaterdag 5 augustus 2006 vindt de opening plaats van het festival de 7e hemel. Het zwoele zomerfestival start met een theatrale 'processie' onder auspiciën van de fameuze modeontwerper AZIZ, bekend van de Lonsdale burka. Naast een stoet van schapen, bruiden, bruidegommen, Hari Krisna's en het 2e elftal van FC Utrecht, sluiten ook alle deelnemende musea zich aan bij de theatrale optocht. Zij verruilen hiermee letterlijk hun 'eigen huis' voor een tijdelijk onderkomen in de 7e hemel. Kardinaal Simonis zegent bij aankomst, gehuld in AZIZ-couture, de festivallocatie in op de Hamburgerstraat. De opening bereikt een climax met een wervelende show op de catwalk waaraan tientallen modellen en performers deelnemen, waaronder Victoria Koblenko en Arie Boomsma. Bij de opening is ook de internationaal befaamde sieradenontwerper Rodrigo Otazu aanwezig vanwege zijn bijdrage aan het festival. U bent van harte uitgenodigd om bij het spektakel aanwezig te zijn.

Programma
Start theatrale optocht: ca. 18.00 uur bij Museum Catharijneconvent Route: Lange Nieuwstraat, onder de Dom, over de Vismarkt, Oudegracht, rondje Stadhuis en terug via Oudegracht, Vismarkt, onder de Dom, Lange Nieuwstraat richting Hamburgerstraat Aankomst optocht en aanvang openingsshow: ca.19.15 uur op de Hamburgerstraat 28

Groot festival in voormalig Gerechtsgebouw
In het voormalige Gerechtsgebouw aan de Hamburgerstraat presenteert elk museum zichzelf in verrassende disciplines als film, muziek, dichtkunst en mode. Omgetoverde ruimtes staan garant voor bijzondere ontmoetingen met spelende spoken, duizelingwekkende hemels, meeslepende impressies van de outback en de schatkamer van Otazu en burgemeester Brouwer-Korf. Daarnaast staat iedere vrijdag- en zaterdagavond steeds een ander museum in de schijnwerpers met spectaculaire evenementen. Ook aan de kleine sterren is gedacht. Elke zondag is er een kinderprogramma. Buiten, bij een museale fontein en een prachtige carrousel, kan er genoten worden van rosé champagne, hemelse cocktails en verschillende tapas. Het zomerfestival begint 5 augustus en duurt tot en met 10 september.

De 7e hemel
Het evenement de 7e hemel komt tot stand in samenwerking met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Toerisme & Recreatie (UTR) en de Utrechtse horeca. De zeven deelnemende musea zijn: Aboriginal Art Museum, Centraal Museum & dick bruna huis, Geldmuseum, Museum Catharijneconvent, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh - museum & sterrenwacht. Bij het festival zijn ook Het Utrechts Archief en Volksbuurtmuseum Wijk C te gast. Voor meer informatie over de 7e hemel kunt u kijken op www.de7ehemel.com.

Bevestigen
De pers is van harte welkom om deel te nemen aan de theatrale optocht en aanwezig te zijn bij de openingsshow op zaterdag 5 augustus vanaf 18.00 uur. Wilt u zo vriendelijk zijn uw komst te bevestigen? Dit kan ter attentie van Rhodé Bouter per e-mail rh.bouter@utrecht.nl.