Politie Drenthe

zaterdag

Assen, 05-08-2006

Hoogkerkers in cel voor openlijke geweldpleging

RODEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roden vier inwoners van Hoogkerk aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Het viertal zou zonder aanleiding een 16 jarige inwoner van Roden in elkaar geslagen hebben en daarnaast bloembakken en een auto hebben vernield.

De ruzie die is ontstaan in een bar aan de Brink zette zich buiten voort. Hoewel ze zijn aangewezen door getuigen ontkennen alle vier verdachten hun betrokkenheid bij de vechtpartij en de vernielingen. 06168235.

Dieven stelen kabels

GIETEN - In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden tussen de a60 en 200 meter grondkabel gestolen van een afgesloten terrein aan de Spekstoep in Gieten. De grondkabel zat op vier haspels. Om op het terrein te komen is een gat in de omheining geknipt.

Politie sluit bedreigers in

KLAZIENAVEEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Klazienaveen een 35 jarige inwoner van Emmen en een 25 jarige inwoner van Klazienaveen aangehouden en wegens bedreiging ingesloten.

Het tweetal zou een 26 jarige inwoner van Nieuw Dordrecht met de dood bedreigd hebben. Volgens een getuige zou SMS contact de aanleiding zijn van de bedreiging. Volgens de melding zoals die bij de politie binnen kwam zou er geschoten zijn. De politie heeft dat tot nu toe niet kunnen vaststellen. 06168228.

Frituurpan te heet

ASSEN - Een 52 jarige inwoonster van Assen is vrijdagavond met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze had in haar woning aan de Sperwerstraat een frituurpan op het vuur gezet, waarna ze in slaap gevallen was. Toen ze wakker werd stond het hele huis vol met rook. Buurtbewoners hebben haar uit de woning gehaald en de brandweer heeft de rook verdreven en de frituurpan buiten gezet. 06168184.

Proces verbaal wegens drinken op straat

COEVORDEN - De politie heeft vrijdagnacht op de Daler Allee in Coevorden een 17 jarige inwoner van die plaats bekeurd omdat hij op straat een geopend flesje bier bij zich had. Omdat hij zich niet kon legitimeren is hem daarvoor een schikking aangeboden van 50 euro. 06168236

Bert Visser (0592-361280) doet de persvoorlichting voor politie Drenthe tot zaterdagavond 23.00 uur. Daarnam neemt collega Dana Kragten het perspiket over tot zondagmorgen 08.00 uur.