Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nieuwe wandelroute door volkstuinparken

Op initiatief van een aantal volkstuinliefhebbers kwam onlangs een nieuwe wandelroute tot stand door de volkstuinparken in Amsterdam-Noord. Met de cirkelvormige wandelroute worden de volkstuinparken Kweeklust, Tuinwijck, De Molen, Buikslotermeer, Wijkergouw en Rust en Vreugd opengesteld voor wandelaars. U kunt aan de hand van bewegwijzering en wandelkaarten per complex, kennismaken met de volkstuinparken.

Feitelijk bestaat de wandelroute uit 6 kleine wandelingen. U kunt starten op elk willekeurig volkstuinpark. Wie de wandelingen achter elkaar doorloopt komt weer bij het beginpunt uit. Elk volkstuinpark heeft zijn eigen thema of invalshoek.

Geniet mee van de prachtige natuur en de vruchten van noeste arbeid op de verenigingsterreinen. U kunt er paradijsjes ontdekken die in zowel stijl als ontwerp enorm divers zijn. De wandelroute toont verder wat tuinparken toevoegen aan natuurbeheer en natuurbevordering.

Zondagmiddag 6 augustus vindt de officiële opening plaats op tuinpark Tuinwijck, Liergouw 55, Amsterdam-Noord. Vanaf 12.30 staan gastvrouwen en heren klaar om u te ontvangen. Het programma:

10.00 uur Start wandeling over gehele route

13.00 uur Officiële opening

13.15 uur Ballonwedstrijd (vindt tegelijkertijd plaats op alle tuinparken)

13.30 uur Lezing door Gerard Mostert over Natuur & tuin nader bekeken

14.30 16.00 uur Rondleidingen op Ecozone Schellingwoude

Op alle deelnemende parken worden deze middag activiteiten georganiseerd.