Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Invordering rijbewijzen

Publicatiedatum: 6-8-2006 11:43:46

Van een aantal verkeersdeelnemers is het afgelopen weekeinde het rijbewijs ingevorderd, nadat men betrapt was op rijden onder invloed. Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Putten werd zondag tegen 03.20 uur gecontroleerd op de Vrijheidslaan in Nijkerk. Deze automobilist bleek een promillage van 0,92 te hebben. Het rijbewijs werd ingevoerd en de man kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd. In Barneveld werd het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Rijswijk ingevorderd. Deze man werd zaterdag tegen 23.00 uur gecontroleerd op de Lunterseweg. Hij blies 625 ug/l (ongeveer 1,43 promille). De man kreeg tevens een rijverbod van zeven uur opgelegd. In Ede werd zaterdag (rond 02.30 uur) een 18-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd. Dit gebeurde op de Maxwellstraat. De ademtest wees uit dat de Edenaar onder invloed verkeerde (ongeveer
1,15 promille). Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijzen ingevorderd na ongevallen

Publicatiedatum: 6-8-2006 11:43:27

Oosterbeek - Het rijbewijs van een 66-jarige automobilist uit Oosterbeek is zaterdagavond (rond 19.00 uur) ingevorderd, nadat hij betrokken was geweest bij een ongeval in zijn woonplaats. De man reed over de Weverstraat en wilde bij de kruising met de Utrechtseweg links afslaan. Hierbij heeft hij mogelijk te veel links gereden, waardoor hij de linkerzijde van een andere auto raakte; deze auto werd bestuurd door een 36-jarige Wageningse, die op de Utrechtseweg stond te wachten voor een rood verkeerslicht. De man uit Oosterbeek moest een blaastest afleggen. Hij bleek onder invloed te verkeren (ongeveer 1,82 promille). De man werd aangehouden, het rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd. Renkum - Ook het rijbewijs van een 22-jarige inwoner van Renkum is na een ongeval ingevorderd. Deze automobilist reed zaterdag (rond 18.50 uur) samen met een passagier over de Kerkstraat in Renkum, komende uit de richting van de Bellevue. Vermoedelijk heeft de man even niet opgelet en stuurde hij naar rechts. Langs de weg stond de auto van een 37-jarige Renkumer geparkeerd. Dit voertuig werd door de andere auto geraakt en kwam bij de botsing op het trottoir terecht. Voor zover bekend raakte niemand bij dit ongeval gewond.
De politie werd gewaarschuwd en nam de bestuurder een blaastest af. Hij bleek onder invloed te verkeren (ongeveer 1,38 promille). De man werd aangehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod van zes uur. In het verleden is de Renkumer eerder betrapt op rijden onder invloed.
Wageningen - Het rijbewijs van een 78-jarige Wageninger is vrijdagmiddag ingevorderd. De man reed rond 13.00 uur over de Rustenburg in Wageningen, komende uit de richting van het Bowlespark. In een bocht ging het mis. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto op het trottoir terecht en nam een stuk hekwerk mee. Voor zover bekend raakte de man niet gewond en was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw geslagen door ex-vriend

Publicatiedatum: 6-8-2006 11:43:04

Bennekom - Een 23-jarige inwoner van Bennekom is zaterdagavond in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond daar zijn 24-jarige Edese ex in het gezicht te hebben geslagen. Dit zou gebeurd zijn nadat de twee onenigheid met elkaar hebben gekregen. Na de mishandeling verliet de vrouw de woning en nam contact op met de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles

Publicatiedatum: 6-8-2006 11:42:42

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft afgelopen vrijdag een aantal verkeerscontroles gehouden in het district West-Veluwe Vallei. Hieronder volgt een kort overzicht.

- Voorthuizen, Garderbroekerweg, vrijdag van 19.00 uur tot 20.15 uur, 70 personen gecontroleerd, zes snelheidsovertredingen geconstateerd.
- Ede, N224, vrijdag van 09.45 uur tot 14.18 uur, 2247 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 57 verkeersovertredingen geconstateerd.

- Ede, Apeldoornseweg, vrijdag van 09.41 uur tot 11.15 uur, 565 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 5 verkeersovertredingen geconstateerd.

- Otterlo, Apeldoornseweg, vrijdag van 17.00 uur tot 18.30 uur, 275 verkeersdeelnemers gecontroleerd, 8 verkeersovertredingen geconstateerd.

- Otterlo, Harskamperweg, vrijdag van 18.30 uur tot 21.30 uur, 187 verkeersdeelnemers gecontroleerd op het gebruik van alcohol, 2 personen bleken onder invloed te verkeren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Automobilist aangehouden na bedreigen agent

Publicatiedatum: 6-8-2006 11:42:13

Nijkerk - Een 30-jarige automobilist uit Sleeuwijk is vrijdagavond aangehouden in Nijkerk. Agenten zagen de man zonder gordel rijden over de Torenstraat. Zij wilden de man hierop aanspreken en bekeuren. Enkele malen is een stopteken gegeven, maar daar werd geen gehoor aangegeven. Op de Westkadijk lukte het de agenten om de automobilist staande te houden. Toen zij de man aanspraken begon de bestuurder zich recalcitrant te gedragen. Daarbij zou hij woordelijk een agent hebben bedreigd en een dreigende houding hebben aangenomen. Hierop werd hij aangehouden. De automobilist heeft een dagvaarding gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Insluiper aangehouden

Publicatiedatum: 6-8-2006 11:41:52

Lunteren - Een 30-jarige inwoner van Elst is vrijdagavond (rond 18.30 uur) in Lunteren aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal. Een 68-jarige Luntersense kwam die avond thuis. Bij haar woning stond een voor haar onbekende man. Zij sprak de man aan, maar die vertelde een vreemd verhaal en ging vervolgens gauw weg. In huis bleek dat de tas van de vrouw was verdwenen. De politie werd gewaarschuwd en het slachtoffer en haar man zijn op zoek gegaan naar de onbekende man. De man werd aangetroffen nabij de Molenparkweg Oost en via de telefoon werd de politie op de hoogte gehouden waar de verdachte zich bevond. De Elstenaar werd door de Lunterenaar aangesproken. Kort hierop kwamen agenten ter plaatse en hielden de Elstenaar aan. De Elstenaar kon in de woning komen doordat de voordeur vermoedelijk open stond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Baldadige jongens aangehouden

Publicatiedatum: 6-8-2006 11:41:27

Nijkerk - Een drietal personen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Nijkerk. Surveilleerde agenten kregen die nacht te horen dat jongelui zich baldadig gedroegen (onder meer trappen tegen deuren) in de Langestraat. De politie liep naar de genoemde straat en hoorde glasgerinkel vanuit de Kerkstraat. Tegelijkertijd zagen ze jongens bij de plek waar het gerinkel vandaan kwam, wegrenden. De achtervolging werd ingezet. Een omstander stond haar fiets af aan een agent, zodat hij sneller de verdachten kon achterhalen. Op de Brink konden drie jongens worden aangehouden. Het ging om een 19-jarige man uit Putten, en twee 16-jarige inwoner van Nijkerkerveen. Later is achterhaald dat er nog een vierde persoon was en deze 16-jarige inwoner van Nijkerk is inmiddels gehoord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606