2e persbericht van zondag 6 augustus 2006

Eindhoven, 06-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving

Op de Generaal Reyndersweg zijn zondagochtend rond 2.15 uur een 22-jarige Eindhovenaar en zijn 22-jarige vriendin uit Veghel beroofd. Ze wilden een appartementencomplex binnenlopen toen plotseling twee mannen met een soort van bivakmutsen op hen af kwamen. De daders pakten de man en de vrouw vast en bedreigden hen met een mes. Zij eisten de portemonnee en de GSM van de man. Ook vroegen zij naar de pincode van zijn bankpas. Vervolgens zijn de mannen weggerend in de richting van de Generaal Knooplaan. Weggenomen werden een GSM en een portemonnee met pasjes en ruim honderd euro. De daders hebben beiden een donkere huidskleur en droegen een soort van bivakmuts. Eén van hen is ongeveer 1.95 meter lang, heeft een normaal postuur en droeg zwarte kleding. Op zijn broek stonden, ter hoogte van zijn schenen, witte letters gedrukt. De tweede kleinere dader (ongeveer 1.75 meter lang) heeft eveneens een normaal postuur, droeg een capuchon en een zwarte trui met rode letters. De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over deze beroving of over zaken die hiermee te maken zouden kunnen hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Eindhoven Woensel Zuid via 0900-8844.

Helmond: Politie houdt mannen aan na vechtpartij en vernieling raam

Op de Frans Halslaan zijn zondag rond 1.15 uur twee mannen uit Helmond van 21 en 32 jaar aangehouden. Zij zouden kort voor hun aanhouding betrokken zijn geweest bij een vechtpartij met bezoekers van een feestje op de Pieter de Hooghstraat. Ook zouden zij daar een bierfles door een raam van een woning hebben gegooid. De twee mannen zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Politie houdt man aan na slaan paard

Op de Blasiusstraat is zondag rond 4.00 uur een 38-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij sloeg het paard van een politieruiter. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de verdachte naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf de Marterlaan is tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 9.00 uur een zwarte Seat Leon met het kenteken 81-JG-DP gestolen.

Westerhoven: Auto gestolen

Vanaf een parkeerterrein aan de Kempervennendreef is tussen vrijdag 18.00 uur en zondag 11.00 uur een zwarte Mercedes E320 met het Duitse kenteken KA-AS 5444 gestolen.