Politie Zeeland


---

Z-2989-2006 Diefstal met geweld
In een winkel in de Kapellestraat in Sluis is vanmiddag rond 17.00 uur een 48-jarige man (verblijfplaats onbekend) aangehouden.
De man was, met een geprepareerde boodschappentas, aan het winkelen. De bedrijfsleider had dit in de gaten en confronteerde de man met zijn bevindingen. Hij vroeg of hij even in de tas van de 48-jarige meneer mocht kijken. Dit werd, na enige aarzeling, toegestaan. De bedrijfsleider zag in de tas verschillende goederen die afkomstig waren uit zijn winkel. Meteen hierop ging de man er, met medeneming van de tas, vandoor. De bedrijfsleider ging de man achterna en kon hem, met hulp van omstanders, ontzetten. De man begon als een wilde om zich heen te slaan en te schoppen. Hij werd overgedragen aan de politie en op het politiebureau is een verklaring van hem opgenomen. Daar bleek ook nog dat de man nog een celstraf van 42 dagen open had staan in verband met een eerder gepleegde diefstal. Ook bleek dat hij ongewenst vreemdeling is en hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst. De man deed afstand van de gestolen goederen.

O-2990-2006 Vernieling auto
Een 41-jarige man uit Goes is vanmiddag rond 18.15 uur aangehouden omdat hij een auto had vernield.
De eigenaar van de auto reed over de Oostwal en wilde een voetganger passeren, maar op dat moment reden er juist twee andere auto's door de straat. Kennelijk vond de voetganger het irritant dat de auto zo langzaam achter hem aanreed. Hij rende naar de auto toe en trapte in zijn woede de buitenspiegel van de auto af. Tevens veroorzaakte hij krassen op het voertuig. De man werd aangehouden op de Grote Markt in Goes. Er bleek nog een boete voor de man open te staan. Hij is verhoord op het politiebureau in Goes. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---- --