Politie Gelderland-Zuid

Drie bestuurders aangehouden met drank op

district Tweestromenland, 07-08-2006 o Zondagavond hield de politie in het district Tweestromenland drie bestuurders aan voor rijden onder invloed. Van twee van hen is meteen het rijbewijs ingevorderd.
* In Beuningen zag een politieman in vrije tijd op de Schoenaker een truck rijden waarvan hij vermoedde dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed. Hij waarschuwde collega's die een blaastest bij de chauffeur, een 45-jarige Italiaan, afnamen. De uitslag lag 250 ug/l, net boven de wettelijk strafbare grens van 220. De Italiaan mocht na betaling van een boete van 300 euro en een rijverbod van enkele uren zijn reis richting Italië weer hervatten.
* Bij een controle in Groesbeek in de buurt van een horecagelegenheid bleek een 45-jarige Groesbeekse onder invloed van alcohol te rijden. De vrouw blies 585 ug/l, zoveel dat meteen haar rijbewijs is ingevorderd.

* In Wijchen reed op de Stationslaan een 29-jarige Wijchenaar onder invloed. Het rijbewijs van de bestuurder werd meteen ingevorderd toen hij 995 ug/l op de ademanalyse blies. De Wijchenaar zal een verplichte Educatieve Maatregel Alcohol moeten volgen; deze meerdaagse EMA-cursus gaat over alcoholgebruik en de gevolgen daarvan, ook in het verkeer. Het CBR zal vermoedelijk onderzoek gaan instellen naar de rijgeschiktheid van de 29-jarige.

Omdat rijden onder invloed één van de belangrijkste ongevalsoorzaken is controleert de politie hier vaak op. Bij drie glazen alcohol is de kans op een ongeval al anderhalf keer zo groot. (08)