RTV-Noord-Holland


RTV Noord-Holland, de jongerenvereniging Humanited en producent CineTom nodigen u uit voor de persvoorstelling:

MIX FLAVA
Hiphop talent van Amsterdam

Een droom van iedere jongere die rapt of zingt: een eigen nummer op een cd. Het muziekproject 'Mix Flava' heeft een tiental Amsterdamse jongeren die unieke kans geboden. In verschillende workshops worden deze jongeren geschoold en begeleid. Het hele traject van de audities à la Idols, de workshops en de uiteindelijke opname voor de cd, is vastgelegd in de zesdelige documentaire serie Mix Flava. In iedere aflevering van 25 minuten wordt een van de jongeren en een groepje van vier gevolgd. Niet alleen in de workshops, maar ook thuis en op straat.

De serie biedt een bijzonder inkijkje in de hiphop cultuur van zwarte Amsterdamse jongeren, waarvan sommigen het niet gemakkelijk hebben. Het zijn jongens en meisjes tussen 14 en 22 jaar. Ze maken echte hiphop, niet over bling bling maar het harde leven zelf. Neem Dilson (20), als Braziliaanse baby geadopteerd naar Dokkum, twee jaar geleden weggelopen naar Amsterdam, met alle problemen van dien. Of YVE (18), met zijn ouders gevlucht uit Angola. Rap is hun enige uitlaatklap. Het zijn meestal jongeren die zonder steun van de ervaren producer Wenner Regales van Mix Flava niet zover kunnen komen. Rap kan hun leven ten goede veranderen. Zoals dit voor Wenner Regales ook het geval is.

We laten u twee van de zes afleveringen zien en u kunt praten met Wenner Regales en zijn crew, de makers van de serie en RTV Noord-Holland. Wij zorgen voor een drankje en broodje.

Aansluitend aan de persvoorstelling kunt u de presentatie van de CD bijwonen (zie bijgevoegde flyer) in het Grolsch Music café aan de ArenA Boulevard 242, een paar minuten lopen. Mix Flava is een project van de jongerenvereniging Humanited en opgezet door Wenner Regales, artiestennaam Wen Regal.

RTV-Noord Holland zendt de serie uit op zes maandagen vanaf 4 september met herhalingen op vrijdag. Uitzendtijden: 20.30 en 22.30 uur. Kijk voor actuele informatie op: www.rtvnh.nl

Persvoorstelling:

Grolsch CineCafé

ArenA Boulevard 589

Amsterdam
www.grolschcinecafe.nl
8 augustus 2006 van 17.30 tot 19.00 uur

De serie is mede mogelijk gemaakt met steun van: Het Stimuleringsfonds voor Culturele Omroep Produkties, het VSB-Fonds en de Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Samenstelling en regie: Thom Verheul en Lisa Boerstra Productie van de serie: Josine Olgers , Stichting CineTom.