Dienstenbond CNV

Ondernemingsraden en vakbond CNV in de groothandelssector 08-08-2006

Reorganisaties, wetswijzigingen en groeiende onderlinge concurrentie; de groothandelssector leeft. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op zowel ondernemingsraden als vakbonden. Ieder met een eigen opdracht en mandaat, maar beide met hetzelfde uitgangspunt; het behartigen van de belangen van de werknemers. Met dit gezamenlijke belang in het achterhoofd willen wij de banden met de ondernemingsraden in de groothandel verder verbeteren.

Belang goede samenwerking
Ondernemingsraden en vakbonden krijgen steeds meer taken en door de ingezette flexibilisering wordt het belang van de werknemersvertegenwoordiging steeds groter. CNV Dienstenbond ziet ook dat de druk op de werknemers steeds verder toeneemt en reorganisaties steeds vaker voorkomen. Vakbonden en ondernemingsraden komen elkaar dan ook steeds vaker tegen. Een goede samenwerking leidt vrijwel altijd tot een goed resultaat. Tegenwerking kan funest zijn. Het is dan ook belangrijk om elkaar te leren kennen voordat het echt nodig is. Deze nieuwsflits is de eerste aanzet daartoe.

Arbo-Cursusdag voor ondernemingsraadsleden
Bijgaand treft u een uitnodiging aan voor een kostenloze cursusdag omtrent Arbo. Ondernemingsraden hebben vergaande rechten als het gaat om het bevorderen van veilig en gezond werken. Het is niet alleen een inhoudelijke cursus, maar vooral ook een praktische dag die zoveel mogelijk is aangepast op de situatie in uw bedrijf.

Enquête ondernemingsraden groothandels
CNV Dienstenbond denkt een toegevoegde waarde te kunnen hebben in de vorm van cursussen, voorlichting en samenwerking voor en met ondernemingsraden. Maar is dat ook echt zo? Wat kunnen wij volgens u voor de ondernemingsraad betekenen of, wat natuurlijk ook kan; zit u juist helemaal niet op ons te wachten? Graag vernemen wij dat van u door het invullen van het bijgaande enquêteformulier zodat we ons beleid kunnen aanpassen op de wensen vanuit de sector.

Laat ons u helpen
Op de achterzijde vindt u 8 redenen om lid te zijn van CNV Dienstenbond (inclusief gratis rechtsbijstandsverzekering voor privé-zaken voor u en uw gezin). Binnen de Groothandel sluit CNV Dienstenbond CAOs af waarin de rechten van werknemers staan beschreven. Bij het onderhandelen is een goede organisatiegraad van het grootste belang. Hoe meer leden, hoe meer wij bereiken, hoe meer u krijgt.

Met uw lidmaatschap van de ondernemingsraad laat u zien de belangen van de werknemers en de onderwerpen die uw bedrijf raken belangrijk te vinden. Waarom dan niet lid worden van CNV Dienstenbond? U heeft dan ook een positieve invloed en stem over onderwerpen die op sectorniveau worden geregeld en daarmee grote gevolgen kunnen hebben voor de individuele bedrijven. Ook kunt u als lid gebruik maken van de CNV OR-ledenservice waar u met alle vragen omtrent
ondernemingsraadvraagstukken terecht kan.

Mocht u nog vragen hebben over de Arbo-cursusdag, dan kunt u contact opnemen met Linda Kleijwegt op telefoonnummer 010-4550050. Voor overige zaken kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan (sector groothandel). U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl