Politie Haaglanden

Persberichten 8 augustus

Haaglanden, 08-08-2006

Verdachten in het bezit van drugs
Den Haag - Een 46-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Den Haag zijn maandag 7 augustus rond 15.00 uur aan de Zeekant aangehouden, voor het bezit van drugs. De politie controleerde hun voertuig, omdat zij het vermoeden hadden dat de inzittenden drugs gebruikten. Bij de fouillering werden bij één van de inzittende 2 pony-packs aangetroffen. Bij nadere inspectie van het voertuig vond de politie twee tassen met daarin zon 25 gram aan heroïne en cocaïne. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de verdovende middelen zijn in beslaggenomen.

58-jarige Hagenaar neergeschoten
Den Haag- Op 7 augustus is een 58-jarige Hagenaar in zijn been geschoten op een terras aan de Vaillantlaan. Getuigen zagen de dader wegrennen in de richting van de Hoefkade. Agenten stelden direct een onderzoek in en even later werd de verdachte bij de Pisuissestraat in Rijswijk aangehouden. De verdachte, een 51-jarige Rijswijker, droeg het vuurwapen bij zich. Daarnaast had hij in een koffer ook nog een stroomstootwapen bij zich. De Rijswijker is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De Hagenaar is vervoerd naar een ziekenhuis.

Verdachte mishandeling aangehouden
Den Haag - Op maandag 7 augustus om 09.45 uur is een 34-jarige Hagenaar gewond geraakt bij een mishandeling. Later op de dag is een 23-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte van de mishandeling. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd. De aanleiding van de mishandeling ligt vermoedelijk in de arbeidsrelatie.

Jongens betrapt op het vernielen abri
Monster - Surveillerende agenten zagen vrijdag 5 augustus rond 22.00 uur zes jongens fietsen bij de Acaciastraat en bij het zien van de agenten gingen zij er pijlsnel vandoor. Als snel bleek dat de reden dat zij op de vlucht sloegen te maken had met het vernielen van een arbi. Een van het zestal, een 13-jarige jongeman uit Monster werd aangehouden. Door verder onderzoek kwamen ook de andere verdachten naar voren. Het betroffen allemaal plaats- en leeftijdgenoten van de 13-jarige. Allen krijgen een doorverwijzing naar Bureau Halt.