Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond op de bres voor loon Randstad-uitzendkrachten bij belastingtelefoon!
08-08-2006

Werkt u als uitzendkracht in de functie van expert bij de belastingtelefoon? Let dan op! Want Randstad is van plan uw loon te verlagen. Schakel vooral CNV Dienstenbond in, we helpen u graag!

Wat is het probleem?
Bij de belastingtelefoon werken, zoals bij zoveel bedrijven, vaste medewerkers en uitzendkrachten. Randstad wil het loon van de uitzendkrachten die werken als expert in de tweedelijn, verlagen. Met als argument dat deze uitzendkrachten meer zouden verdienen dan hun collegas die al alle voordelen hebben van een vast dienstverband. Dat laatste kunnen wij echter niet overzien. Voorlopig denken wij dat dit wel eens mee kan vallen. Want voor een goede vergelijking moet wel het totale arbeidsvoorwaarden-pakket van vaste medewerkers worden afzet tegen de arbeidsvoorwaarden van uitzendkrachten.

Hoe wil Randstad de lonen verlagen?
Op het moment dat uw uitzendcontract afloopt, waarschijnlijk in september of oktober, zal Randstad u een nieuw contract aanbieden tegen een lager loon.

Om welke uitzendkrachten gaat het?
Het betreft uitzendkrachten van Randstad werkzaam in de functie van expert bij de belastingtelefoon van de Belastingdienst, voorlopig alleen op de locaties Hengelo, Groningen, Leeuwarden en Eindhoven. Maar misschien gaat het probleem ook wel spelen bij uitzendkrachten in dienst van Vedior, Start en TempoTeam.

Wat moet ik doen?
Als u denkt dat u hiermee te maken gaat krijgen of u al hebt, laat het ons weten. Let op: dit geldt dus ook als u niet werkt via Randstad maar via een ander uitzendbureau. Of als u werkt op een andere locatie van de belastingtelefoon. Wij willen in ieder geval precies weten wat er gebeurt. We zullen zonodig Randstad daarop aanspreken.

Collegas?
Van collegas die geen lid zijn maar die wel de klos kunnen zijn, horen wij graag ook iets. Ook die mensen kunnen wij verder helpen. Dus praat erover met uw collegas, zij kunnen ook vrijblijvend een informatiepakket opvragen. Dit kan via telefoonnummer 023-5651052

Meer weten?
Neem voor vragen over deze Info contact met de bestuurders van CNV Dienstenbond, Maurice Limmen en Sandra Hendriks via email m.limmen@cnvdibo.nl, s.hendriks@cnvdibo.nl of bel 023-5651052.