Politieberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 08-08-2006

Snelheidscontroles

SOEST Op de Koningsweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.45 en 12.00 uur passeerden 1600 voertuigen de radar. Daarvan reden er 166 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 95 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.

s Middags werd gecontroleerd op de Vredehofstraat. Daar bleken 126 van de 1106 voertuigen die tussen 15.35 en 17.35 uur langs de radar kwamen harder te rijden dan is toegestaan. De hoogste snelheid bedroeg 83 kilometer per uur, terwijl ook hier een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt.

Balletjespistool aangetroffen in gestolen snorfiets

BAARN/SOEST - De politie heeft maandagmiddag onder meer een (verboden) balletjespistool aangetroffen in de buddyseat van een snorfiets in de nabijheid van Paleis Soestdijk. De snorfiets zelf bleek te zijn doorverbonden. De politie is nog op zoek naar de jongen die het voertuig kort daarvoor bestuurde.

Omstreeks 16.00 uur passeerde een snorfietser met hoge snelheid surveillerende agenten. De jongen kwam uit de richting van de Koninginnelaan in Soest en reed zonder snelheid te verminderen het kruispunt met het Nieuwerhoekplein over. Hij vervolgde zijn weg richting Baarn en reed herhaaldelijk door rood. De agenten zetten de achtervolging in en probeerden de jongen ter hoogte van het Paleis te laten stoppen door het fietspad te blokkeren.

De snorfietser omzeilde de blokkade, negeerde een stopteken en verdween in het bos. Toen hij tussen twee paaltjes doorreed, gingen de agenten hem te voet achterna. Even verderop troffen zij de snorfiets aan. De bestuurder bleek spoorloos verdwenen.

De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van snorfiets en de identiteit van de bestuurder. Het gaat om een blanke jongen van circa 16 jaar oud, 1.70 1.80 meter lang, met een tenger postuur en vermoedelijk blond haar. Hij droeg een donkere jas en broek en een rood petje. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 88 44.