Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IDC: QlikTech voor derde jaar op rij snelst groeiende specialist in Business Intelligence-software

Teller staat nu op 4.300 gebruikers in 60 landen

Hoofddorp, 8 augustus 2006 - QlikTech is nog steeds de snelst groeiende onderneming uit de top-twintig van Business Intelligence-softwareleveranciers in de wereld. Dit blijkt uit een recent rapport van onderzoeksbureau IDC: 'Worldwide Business Intelligence Tools 2005 Vendor Shares'. Volgens Dan Vesset, Research Director Analytics & Data Warehousing Software bij IDC en coauteur van het rapport, is QlikTech "er de afgelopen drie jaar in geslaagd zijn technologie in versneld tempo ingang te doen vinden in de BI-markt. De uitbreiding van de activiteiten van Europa naar Noord-Amerika is goed gevallen en heeft ertoe bijgedragen dat het bedrijf de laatste twee jaar een groei van meer dan zeventig procent heeft weten te realiseren."

"IDC voorziet een aanhoudende vraag naar Business Intelligence-tools, aangezien de investeringen in dit soort software onveranderd tot de topprioriteiten van eindgebruikersorganisaties behoren. Dit resulteerde in een groei van 11,5 procent en een softwareomzet van $ 5,7 miljard wereldwijd in 2005", aldus Vesset. "Oplossingen als QlikView van QlikTech hanteren een totaal andere aanpak van databeheer dan de producten van andere belangrijke BI-leveranciers. Zij bieden eindgebruikers nagenoeg 'onbegrensde' ad hoc query- en analysefuncties, iets waar traditionele OLAP-tools niet in voorzien."

QlikTech zet een nieuwe standaard voor gebruiksvriendelijke, snelle en flexibele oplossingen voor bedrijfsanalyse die gebruikers - via een eenvoudige, begrijpelijke en aantrekkelijke interface - direct toegang geven tot bedrijfskritische informatie. QlikView 7.5, gebaseerd op QlikTechs credo 'vereenvoudigde analyse voor iedereen', maakt het mogelijk oplossingen op maat te leveren die in slechts enkele dagen in te zetten zijn. Gebruikers hoeven zich nauwelijks te laten trainen en hebben de vrijheid meer creativiteit in hun analyses te leggen.

"De uitzonderlijke groei van QlikTech is in overeenstemming met een algemenere trend in de Business Intelligence-markt. Organisaties verlangen simpele, snel inzetbare oplossingen die door iedereen zonder specialistische training te gebruiken zijn", licht Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech, toe. "QlikTech loopt voorop in een revolutie in de BI-wereld die erop gericht is met behulp van geavanceerde technologie informatie en analyses snel en voor een redelijke prijs aan alle gebruikers ter beschikking te stellen."

Het rapport over IDC's concurrentieanalyse, 'Worldwide Business Intelligence Tools 2005 Vendor Shares', neemt de Business Intelligence-markt gedurende de periode 2003-2005 onder de loep. Daarbij is zowel gekeken naar de markt als geheel als naar de omzet en het marktaandeel van toonaangevende leveranciers. Voor meer informatie of een kopie van het rapport, zie: www.idc.com.

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. De gepatenteerde technologie van QlikTech maakt het mogelijk om zeer grote dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief eenvoudige hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van zeer verfijnde analytische applicaties mogelijk maakt binnen slechts twee tot drie weken. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft wereldwijd meer dan 3.600 klanten in 58 landen en elke twee werkdagen komen er 15 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinaviƫ. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan honderd partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV. Meer informatie is te vinden op www.qliktech.nl.