Persberichten 08/08 ochtend

Regio, 08-08-2006

Leiden Politie houdt verdachten van doorrijden na aanrijding aan De politie heeft dinsdagnacht 8 augustus rond 03.00 uur op de Driftstraat twee mannen uit Leiden aangehouden. De mannen van 22 en 28 jaar werden er van verdacht kort voor hun aanhouding op de Zijlsingel met een auto een verkeerspaal uit de grond te hebben gereden. Dit gebeurde ter hoogte van de Driftstraat. In plaats van te stoppen en te zorgen voor een goede schadeafwikkeling, werd doorgereden. Een buurtbewoner belde de politie na het horen van een klap en de politie sprak een getuige die iets kon vertellen over de auto. Na even zoeken troffen de agenten op de Driftstraat een beschadigde auto en in de buurt de mannen. Beiden bleken ook gedronken te hebben. Omdat niet duidelijk was wie er gereden had, werden beide mannen aangehouden. Aan het bureau werkten beiden mee aan een ademanalyse. De uitslagen daarvan waren 165 ug/l en 450 ug/l (limiet 0.88 ug/l voor beginnend bestuurder en 220 ug/l). Beide verdachten zijn nog ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen ze voort.

Leiden Politie houdt verdachte van heling aan De politie heeft maandag 7 augustus rond 16.00 uur op de Middelstegracht een 21 jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man verklaarde een fiets waarop hij reed voor 20 euro gekocht te hebben bij het Centraal Station. De agenten vertrouwden dit niet omdat het voor de staat waarin de fiets verkeerde een te lage prijs was. Hij werd dan ook aangehouden als verdachte van heling van een gestolen fiets. Omdat de eigenlijke eigenaresse van de fiets, een 18 jarige vrouw uit Hazerswoude-Rijndijk, op maandag 31 juli bij de politie aangifte had gedaan van diefstal van haar fiets, kon de politie haar vermoeden als snel hard maken, temeer omdat de waarde van de fiets rond de 430 euro zou liggen. De vrouw stelde nog dezelfde avond vast dat het haar fiets was. De verdachte is nog ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek in deze zaak voort.

Nieuwerkerk aan den IJssel Woninginbraak De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Friezenrade die maandagavond 7 augustus moet hebben plaatsgevonden. Om 23.00 uur werd ontdekt dat de achterdeur van de woning was opengebroken en de woning was doorzocht. Er zijn diverse goederen gestolen waaronder een mobiele telefoon, een flatscreentelevisie, een digitale ontvanger, een dvd-speler, een stereotoren en een digitale fotocamera. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Nieuwerkerk aan den IJssel/ Moordrecht/ Zevenhuizen Fietsenkijkdag Op zaterdag 12 augustus a.s. wordt op het politiebureau aan de G.J. van Heuven Goedhartweg in Nieuwerkerk aan den IJssel een fietsenkijkdag gehouden. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen kijkers uit de streek langskomen om te zien of hun gestolen of vermiste fiets op het bureau staat. Fietsen worden teruggegeven indien men een kopie van een aangifte bij de politie overlegt.

Alphen aan den Rijn Aankondiging politiecontrole in Ambachtenwijk De politie van Alphen aan den Rijn gaat extra controleren op de snelheid van weggebruikers in de Ambachtenwijk. Na klachten van bewoners van deze wijk heeft de politie metingen gedaan. Uit de controles blijkt dat er met regelmaat met te hoge snelheid wordt gereden. In de Ambachtenwijk geldt een maximumsnelheid van 30 km/ u, tijdens de controle werd er tussen de 35 en 50 km/u gereden. Voor het controleren op de snelheid gebruik van een "lasergun".

Alphen aan den Rijn Autos beschadigd, getuigen gezocht Het afgelopen weekend, van zaterdag 5 op zondag 6 augustus, is op de Kleiwerf in Alphen aan den Rijn een viertal personenautos beschadigd door een onbekend persoon/ personen. Deze persoon heeft een bijtend middel op de personenautos gespoten waardoor de lak van de autos beschadigd raakte. De politie van Alphen aan den Rijn is naar aanleiding van deze vernielingen een onderzoek opgestart en verzoekt getuigen van dit feit zich te melden bij de politie Alphen aan den Rijn dit kan op het bureau of via 0900-8844.

Gouda Vernieler aangehouden De politie heeft op zondag 6 augustus, rond 06.20 uur, een 30 jarige Gouwenaar kunnen aanhouden nadat bewoners de politie hadden gebeld dat een man met een ijzeren staaf tegen een lantaarnpaal aansloeg. De bewoners waren wakker geworden van geschreeuw en zagen daarna de man lopen. Zij belden de politie die snel ter plaatse waren. Agenten konden de man aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. De man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich weerbarstig. Hij bonkte met zijn hoofd meerdere malen tegen het raam van de politie auto aan waarop een agent hem tot rust maande. De man zag kans de agent in zijn duim te bijten. Op het politiebureau heeft de verdachte zijn roes uit kunnen slapen. De man verklaarde dat hij zich niet kon herinneren dat hij de agenten had gebeten, omdat hij dronken was geweest.

Gouda Zeven overtredingen De politie controleerde op zaterdag 5 augustus, rond 22.00 uur, op het Kale Jonkerpad een 19 jarige automobilist uit Apeldoorn. Hij werd gecontroleerd omdat bleek dat hij onverzekerd rondreed. De automobilist werd staande gehouden en gevraagd naar zijn rijbewijs of identiteitsbewijs, deze had hij niet bij zich. De auto zou niet van hem zijn en hij had dus ook geen kentekenbewijs bij zich. Hij gaf een naam op, maar zijn bijrijdster, een 17 jarig meisje uit Gouda gaf een andere naam van hem op. De man werd aangehouden zodat zijn identiteit kon worden vastgesteld. Hij bleek een valse naam opgegeven te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. In de auto werd door de agenten een zakje wiet en een busje peperspray aangetroffen. De verdachte kreeg drie bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een ID, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van kentekenpapieren. Voor het rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering en voor het bezitten van pepperspray wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Insluiping en inbraak Op zaterdag 5 augustus, rond 14.00 uur, stond plots een onbekende man in de woning van een oudere man aan de Eksterdreef. De onbekende man vroeg de man om geld, dat kreeg hij niet. Vervolgens vroeg hij om het telefoonboek. Op het moment dat de bewoner het telefoonboek pakte, is de onbekende man er met zijn portemonnee vandoor gegaan. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal.

In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 augustus is er ingebroken in een woning aan de Apollolaan. Doordat de achterdeur niet slotvast afgesloten was konden de dader(s) de deur eenvoudig openen. Uit de woning zijn een mobiel en een portemonnee weggenomen. een bewoner heeft aangifte gedaan.

--- einde berichten ---