Politieberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 08-08-2006

Auto op zn kop

UTRECHT In de vroege ochtend van maandag 7 augustus raakte een auto van de weg en belandde op zn kop op het 5 Meiplein. De bestuurder en drie inzittenden raakten gewond.

Om 04.50 uur kreeg de politie de melding dat een auto over de kop zou zijn geslagen op het 5 Meiplein. Ter plaatse troffen agenten de auto aan. Een 26-jarige en een 27-jarige man uit Utrecht bevonden zich buiten de auto. De 26-jarige had beenletsel en de 27-jarige klaagde over pijn in zijn hand. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is tevens beide mannen een bloedproef afgenomen omdat niet duidelijk werd wie er gereden had.

Een getuige meldde dat er ook nog twee vrouwen in de auto hadden gezeten en dat die langs de Beneluxlaan liepen. Daar trof de politie een 33-jarige vrouw uit Rotterdam en een 46-jarige vrouw uit Utrecht aan. Beide vrouwen hadden verwondingen in hun gezicht en zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Uit het eerste getuigenverhoor en onderzoek door de Regionale Verkeersdienst blijkt dat de auto over de Beneluxlaan reed in de richting van de Churchilllaan. Net voor het verkeersplein zag de bestuurder een middengeleider over het hoofd, waardoor het voertuig over de kop sloeg en in het midden van het 5 Meiplein in de groenstrook tot stilstand kwam. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie zowel op de Steenweg als op de Lange Viestraat een winkeldief overgenomen die door de beveiliging was aangehouden.

Om 14.10 uur kreeg de politie de melding dat de beveiliging van een winkel aan de Steenweg een 43-jarige man uit Utrecht had aangehouden die even daarvoor twee flessen drank had gestolen. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Tegelijkertijd had de beveiliging van een winkel aan de Lange Viestraat een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden die een fles eau de toilette had gestolen. Ook deze winkeldief is door de politie overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de verdachte een veelpleger is. In overleg met justitie zal worden bepaald of de verdachte wordt voorgeleid aan de rechter commissaris.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag 7 augustus heeft de politie in de omgeving van de Neckardreef een 14-jarige autokraker aangehouden.

Om 17.50 uur belden twee getuigen met 1-1-2. Zij hadden gezien dat een jongen de ruit van een geparkeerde auto aan de Neckardeef had ingegooid. De getuigen reden achter de verdachte autokraker aan en konden de politie-meldkamer informeren over het signalement en de vluchtrichting van de verdachte. Hierdoor konden agenten de 14-jarige in de omgeving aanhouden. De Utrechtse jongen is overgebracht naar het politiebureau, waar even later door de eigenaar van de auto aangifte werd gedaan van inbraak en diefstal van goederen.

Inzittende gestolen auto aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een 43-jarige Utrechter aangehouden die even daarvoor gesignaleerd was in een geparkeerde gestolen auto in de Abrikoosstraat.

Om 19.00 uur meldde een getuige dat een man zich verdacht zou ophouden in een geparkeerde auto aan de Abrikoosstraat. De politie kwam ter plaatse en constateerde dat de genoemde auto eerder gestolen was in Vleuten en dat de man inmiddels was vertrokken. In de omgeving kon echter een 43-jarige Utrechter worden aangehouden die voldeed aan het signalement. De politie onderzoekt de zaak.