Politieberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 08-08-2006

Jongens gepakt na diefstal tas

WOUDENBERG/MAARN Drie jongens uit Maarsbergen (twee van 16 en een van 13 jaar) zijn maandagmiddag aangehouden nadat zij een tas hadden gestolen bij het Henschotermeer. De eigenaresse, een meisje van 14 uit Zeist, had de tas op de bagagedrager van haar fiets laten zitten en zat even verderop met een vriendin te praten. Plotseling pakte een onbekende jongen de tas, sprong over een hek en ging er met twee andere jongens op de fiets vandoor richting Maarn.

Het meisje belde meteen de politie, die met meerdere eenheden er op af kwam. Agenten reden met het meisje rond in de omgeving op zoek naar de daders. Op de Dwarsweg in Maarn werd het trio aangetroffen. De jongens werden aangehouden en ze bleken diverse spullen uit de tas in hun zakken en tassen te hebben. Op hun aanwijzingen werden ook de tas en de portemonnee van het meisje gevonden. De jongens zijn in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op de Emmalaan heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 362 voertuigen die tussen 14.30 en 15.30 uur de radar passeerden, reden er 61 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 84 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Onder invloed tegen een verkeerslicht

HOOGLAND Een 28-jarige bestuurder uit Hoogland is maandagavond betrapt op rijden onder invloed toen hij een aanrijding veroorzaakte. De man reed omstreeks 19.50 uur op de Van Boetzelaerlaan met zijn bestelauto tegen een verkeerslicht. De politie liet de man blazen en toen bleek dat hij te veel op had. De ademtest op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 755 ug/l. De man kreeg een rijverbod van negen uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.