Politie Groningen

Dinsdag 8 augustus 2006

Vandaag zijn er 6 persberichten

Provincie Groningen, 08-08-2006

Haren: aanhouding vanwege baldadigheid

In Haren zijn maandagnacht drie inwoners van Groningen (19, 20 en 22 jaar) aangehouden voor baldadigheid. Een agent betrapte het drietal nadat ze een geparkeerde auto de Oude Borg op hadden geduwd. Na verhoor werd ook duidelijk dat de drie mannen van andere autos onder andere ruitenwissers omhoog hadden gezet en dat antennes waren afgedraaid. Er is geen schade geconstateerd aan de betrokken autos. Het drietal heeft de baldadigheden ongedaan moeten maken. Daarna zijn de mannen met een bekeuring heengezonden.

Groningen: insluiper in magazijn

De politie heeft maandagmiddag in de Oosterstraat in Groningen een 37-jarige man aangehouden. De inwoner van Groningen was een magazijn van een winkel in de Gelkingestraat binnengedrongen. Een winkelbediende trof de man aan, waarna de verdachte het magazijn ontvluchtte. Agenten konden de Stadjer aanhouden aan de hand van een duidelijk signalement. Bij zijn aanhouding bleek de man onder invloed van alcohol. Bovendien had de verdachte bij zijn aanhouding een nieuwe fles eau de toilet bij zich. Deze fles was van een diefstal afkomstig. De insluiper is meegebracht naar het politiebureau waar hij zijn roes kon uitslapen. Na verhoor is de man ingesloten.

Groningen: Stadjer heeft celstraf tegoed

Een 42-jarige inwoner van Groningen is maandagmiddag op de Boteringesingel aangehouden vanwege het drinken van alcohol op de openbare weg. Bij controle op het politiebureau bleek de man nog een celstraf van 38 dagen tegoed te hebben. De man is ingesloten.

Groningen: biketeam pakt veelpleger

Een biketeam van de politie heeft maandagochtend een fietsendief aangehouden. De 41-jarige man werd met een gloednieuwe fiets in de Westerbinnensingel aangetroffen. De man staat bij de politie bekend als veelpleger. De fiets werd gecontroleerd. De dief bekende de fiets weggenomen te hebben en er nog geen vijf meter op gefietst te hebben. Aangezien de man nog een dag moest zitten, is hij ingesloten. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets.

Zoutkamp/Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft maandagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit Uithuizen. Tussen Zoutkamp en Munnekezijl werd de man geklokt op een snelheid van 147 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is. De man kon staande gehouden worden op de Nittersweg bij Munnekezijl.

Maandagochtend moest een 26-jarige automobilist uit Loppersum zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 125 km/uur over de Beneluxweg in Groningen. Daar is de maximum toegestane snelheid 70 km/uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zoutkamp, Panserweg: aantal geregistreerde voertuigen: 371, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Farmsum, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 500, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 199, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 745, aantal overtredingen: 121, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 1101, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 1101 km/uur.