Politie Gelderland-Zuid

Twee jeugdige winkeldieven aangehouden

Beuningen, 08-08-2006 o Oplettend personeel betrapte maandagmiddag in een winkel aan de Hadrianussingel twee 14-jarige jongens, uit Nijmegen en Beuningen, op heterdaad op diefstal van diverse sportartikelen. De politie werd gewaarschuwd die beide heren meenam naar het politiebureau voor verder verhoor.

De jongens waren het winkelpersoneel al eerder opgevallen omdat zij erg lang in de winkel bleven en regelmatig in de paskamers zaten. Toen de twee langs de kassa liepen sprak het personeel hen aan. Zij bleken de tassen vol te hebben met sportartikelen en gereedschap. Daarop werden de jongens aangehouden.

Tijdens verhoor op het politiebureau gaven zij aan met het gereedschap de beveiligingslabels te hebben verwijderd. Enkele artikelen bleken dermate beschadigd dat ze niet meer voor verkoop geschikt zijn. Het gereedschap is in beslag genomen voor vernietiging. De jongens zullen via Bureau Halt een alternatieve straf krijgen. Na het verhoor zijn de 14-jarigen aan de ouders overgedragen. Namens de winkel is aangifte gedaan.
(08)