Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 9 augustus 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Rivium Boulevard 147, bedrijfspand uitbreiden (fase 2).

Ringspoor 93, maken dakopbouw.

Priamsingel 269, plaatsen dakkapel.

Marie Andriessenrade 106, plaatsen dakkapel.

Standaardmolen 51, vergroten woning.

Flatusstraat, bouwen verkeersbrug (verlengde 2^e Articuslaan).

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Brahmsstraat 190, vergroten woning

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van donderdag 10 augustus 2006, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 2 augustus 2006:

Merellaan 459, maken dakopbouw.

Merellaan 57, vergroten woning.

Tjaliehof 12, maken erfafscheiding en plaatsen speeltoestel.

Solislaan 194, plaatsen dakkapel.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Door de gemeente aangevraagd:

Jasmijnsingel/overzijde Crocusstraat 14


1 gewone els (Fraxinus exce.sior) wegens aanleg (onderhouds)pad toekomstig gemaal. Herplant met 1 geelbladige es.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Overige aanvragers:

Lingedal 26


1 berk wegens overlast. De boom is ook te groot voor de voortuin. Geen herplant.

KAPVERGUNNINGEN

verleend

Door de gemeente aangevraagd:

Verleend op 31 juli 2006:

Nabij Zaanse Schans

4 Robinia pseudo Umbraculifer wegens reconstructiewerkzaamheden. Herplant met 4 Robinias conform het groenstructuurplan na de werkzaamheden.

Nabij Librije 45/181


1 berk (Betula utilus) en 1 veldesdoorn (Acer campestre). Deze bomen zijn al gekapt. Er is door de burgemeester op 30 mei 2006 bevel tot noodkap gegeven wegens omgevingsgevaar. Herplant met 1 berk en 1 veldesdoorn.

Nabij Akkerwinde 98A


1 perenboom (Pyrus calleriana). De boom is al gekapt. De burgemeester heeft op 22 mei 2006 bevel gegeven tot noodkap wegens omgevingsgevaar. Herplant met 1 perenboom.

Nabij Gounodstraat 58


1 wilg (Salix pentandra). De boom is al gekapt. De burgemeester heeft op 22 mei 2006 bevel gegeven tot noodkap. De boom vormde een gevaar voor de omgeving. Herplant met 1 wilg.

Nabij Schollebos pannenkoekenhuis 1^e poel links


1 populier (1 Populus alba). De boom is al gekapt. De burgemeester heeft op 30 mei 2006 bevel gegeven tot noodkap. De boom vormde een gevaar voor de omgeving. Herplant met 1 populier.

Nabij Merellaan 75


1 appelboom (Malus toringo). De boom is dood. Herplant met 1 appelboom.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de concept-beschikking, liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 4 september 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 010-2848637.

KAPVERGUNNINGEN intrekking

De kapaanvragen van Luciabaai 4 en Vreugdedans 45 zijn abusievelijk in week 31 gepubliceerd als zijnde verleend. Deze aanvragen zijn echter nog niet verleend.

KAPVERGUNNING wijziging

In week 27 is een kapaanvraag voor Akkerwinde 2-36 gepubliceerd voor het kappen van 3 Canadese populieren (Populus canadensis), 1 schietwilg (Salix alba) en 1 Treurwilg (Salix sepulcralis Chrysocoma). Herplant met 3 sierappels. Deze is nu gewijzigd in:

Het kappen van 3 populieren. De treurwilg blijft nu gehandhaafd. Herplant met 1 linde en 1 rode Noorse esdoorn (Acer platanoides Faassens Black 18/20).

IEPZIEKTE

Door de gemeente is de iepziekte geconstateerd rondom de sportvelden van sportpark Capelle en rondom sportpark Couwenhoek. De gemeente is verplicht tot het onmiddellijk vellen van de bomen/opschot volgens artikel 14 van de Bomenverordening 2006. Door het college van burgemeester en wethouders is daarom ontheffing verleend van het onder a. van dit lid gestelde verbod.

STANDPLAATSVERGUNNING

Op 2 augustus 2006 is een standplaatsvergunning verleend voor een snackwagen op het terrein van Praxis, gelegen aan de Hoofdweg 46B in Capelle aan den IJssel, voor de vrijdagen en zaterdagen, koopzondagen en feestdagen.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is en de kapvergunningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.