Rechtbank 's-Gravenhage

Overeenkomst voor vervoer gehandicapte leerlingen rechtsgeldig opgezegd

âs-Gravenhage, 8 augustus 2006 â De voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Gravenhage heeft vandaag uitspraak gedaan in het kort geding dat de VTVG (Vereniging Taxi-Vervoer Gehandicapten) had aangespannen tegen de gemeente Den Haag over de opzegging van de overeenkomst voor het vervoer van gehandicapte leerlingen van en naar de Mytylschool "De Piramide" in Den Haag. De voorzieningenrechter heeft de vordering van de VTVG afgewezen. Naar zijn oordeel is de overeenkomst rechtsgeldig opgezegd en is de gehanteerde opzegtermijn niet onredelijk.

De VTVG heeft tot en met het schooljaar 2005/2006 sinds 25 jaar het vervoer van gehandicapte leerlingen van en naar de Mytylschool "De Piramide" in Den Haag verzorgd. Dit gebeurde op grond van een overeenkomst die op verzoek van één der partijen kon worden beëindigd met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden.

De gemeente heeft in 2005 samen met de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk besloten om al het leerlingenvervoer vanaf het schooljaar 2006/2007 Europees aan te besteden. De aankondiging daarvan vond plaats op 22 februari 2006. De VTVG heeft niet op de aanbesteding ingeschreven. De opdracht voor het vervoer van leerlingen is gegund aan Connexxion. De gemeente heeft op 27 juli 2006 per brief de overeenkomst met de VTVG opgezegd tegen een opzegtermijn van drie maanden.

De VTVG had in het kort geding gevorderd de gemeente te veroordelen om de bestaande vervoersovereenkomst met haar na te komen en het vervoer van de leerlingen ook vanaf 21 augustus 2006 aan haar op te dragen.

Het vonnis kan geopend worden via de link met het LJ-nummer onder aan deze pagina.

LJ Nummer

AY5748


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 8 augustus 2006