Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man in invalidenvoertuig van de weg geraakt (update)
Publicatiedatum: 8-8-2006 12:01:38

N.B. dit is een herhaling met een aanvulling van een gisteren, maandagmiddag geplaatst bericht.

Voorthuizen - Op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen is maandagmiddag een man in een invalidenvoertuig van de weg geraakt en in een sloot beland. De man, een 65-jarige inwoner van Ermelo, had daarbij vermoedelijk nek- en beenletsel opgelopen. Het slachtoffer is door de hulpdiensten van brandweer en ambulancedienst uit zijn voertuig gehaald. Het voertuig zelf, een brommobiel, moest daarvoor worden opengeknipt. Het slachtoffer is daarna naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over drie. De man was toen op weg van Barneveld richting Voorthuizen. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van de weg en belandde in een naastgelegen sloot. Gedurende de afhandeling van het ongeval sloot de politie een rijstrook af en werd het verkeer beurtelings langs de plaats van het ongeval geleid. Omstreeks vier uur werd de weg vrij gegeven. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerkse naar ziekenhuis na val van paard

Publicatiedatum: 8-8-2006 12:00:57

Hoevelaken - Een 52-jarige vrouw uit Nijkerk is maandagochtend naar het ziekenhuis gebracht na een val van haar paard in Hoevelaken. De vrouw reed met het dier rond kwart over elf over de Veenslagenweg. Door nog onbekende oorzaak sloeg het paard op hol en werd de amazone van haar paard geworpen. De vrouw liep daarbij onbekend letsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Brandjes vermoedelijk aangestoken

Publicatiedatum: 8-8-2006 12:00:16

Ede - Bewoners in de omgeving van de Kastelenlaan en Veenderweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag opgeschrikt door een aantal brandjes in de wijk. Daarbij was niemand gewond geraakt maar was wel schade ontstaan. Op de Hertespoor brandde een geparkeerde motorfiets uit. De brand werd rond kwart over één ontdekt. Kort daarna bleken er op de Veenderweg een zevental vuilniscontainers in brand te staan. Ook op de St. Hubertus bleken twee vuilniscontainers in brand te staan. In de meeste gevallen moest de brandweer eraan te pas komen om de brandjes te blussen. In een enkel geval wisten agenten met een brandblusser het vuur te doven. Gelet op de tijdstippen en het kort na elkaar uitbreken van de brandjes op korte afstand van elkaar denkt de politie aan brandstichting. Van de daders ontbreekt echter nog elk spoor. De politie roept getuigen op te reageren (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerslicht geramd door trekker met oplegger

Publicatiedatum: 8-8-2006 11:59:38

Barneveld - Een trekker met oplegger heeft maandagmiddag op de Gasthuisstraat in Barneveld een verkeerslicht aangereden. De chauffeur, een 46-jarige man uit het Friese Ureterp, kwam met de schrik vrij. Het ongeval was vermoedelijk te wijten aan de lading, bestaande uit twee scheepskranen. Die bleken door nog onbekende oorzaak te zijn gekanteld waardoor de lading te hoog boven de wagen uitstak. Bij het passeren van een verkeerslicht, dat over de weg hing, werd schade veroorzaakt. Tegen de Friese trucker is proces-verbaal opgemaakt. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Flinke schade na vernielingen in gebouw

Publicatiedatum: 8-8-2006 11:59:03

Wageningen - Onbekenden hebben het afgelopen weekend in een gebouw aan de Hollandseweg in Wageningen voor duizenden euro's schade aangericht. Door een medewerker van een bouwbedrijf, dat werkzaamheden in het gebouw uitvoert, werd maandag aangifte gedaan. In de loop van de ochtend werd ontdekt dat er met een vorkheftruck in het gebouw was rondgereden waarbij een muur was geraakt. De muur was daardoor ontzet en zal opnieuw gebouwd moeten worden. Ook bleek er op verschillende muren graffiti te zijn aangebracht en bleek er gereedschap en koper te zijn gestolen. Volgens het bouwbedrijf werd de schade geschat op tweeduizend euro. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kleuters verdacht van bekrassen auto's

Publicatiedatum: 8-8-2006 11:58:33

Barneveld - Drie Barneveldse kleuters (twee meisjes en een jongetje in de leeftijd tussen 3 en 5 jaar) worden ervan verdacht enkele auto's te hebben bekrast in een woonwijk in hun woonplaats. De drie waren door getuigen gezien. Van in totaal vijf auto's bleek de lak te zijn bekrast. Nadat de politie erbij was gehaald bleken de kinderen al tegenover hun ouders te hebben toegegeven de auto's te hebben bekrast. Vanwege hun leeftijd zijn de kinderen niet strafrechtelijk vervolgbaar, aldus de politie. Wel zal er door tussenkomst van de politie een schaderegeling tot stand worden gebracht. De kinderen waren niet door de politie aangehouden maar aan hun ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie neemt mini-bike in beslag

Publicatiedatum: 8-8-2006 11:58:05

Barneveld - De politie van Barneveld heeft maandagmiddag op de Plantagelaan een mini-bike in beslag genomen. De bestuurder, een negentienjarige Barnevelder, kan een proces-verbaal verwachten. Een wijkagent zag de man even voor drie uur over de Plantagelaan rijden en liet hem stoppen. De man verklaarde een nieuw motorblok gemonteerd te hebben en bezig te zijn met een proefrit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ruim 150 hardrijders bij snelheidscontrole Grintweg
Publicatiedatum: 8-8-2006 11:57:27

Wageningen - Een snelheidscontrole op speciaal verzoek van buurtbewoners op de Grintweg in Wageningen leverde maandag ruim 150 hardrijders op. Agenten van het verkeershandhavingsteam, dat speciaal voor dit soort controles heeft vrijgemaakt, controleerden gedurende de avonduren tussen vijf en negen uur 1095 passanten op snelheid. In totaal 151 bestuurders reden harder dan de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/u. De meeste overtreders (81) reden t/m 10 km/u te hard; 55 bestuurders reden tussen de 10 en 10 km/u te hard. Slechts 4 bestuurders hadden de maximumsnelheid overschreden tussen de 30 en 40 km/u; een bestuurder reed zelfs tussen de 40 en 50 km/u te hard.

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---