Politieberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 08-08-2006

Twee verdachten aangehouden na kraken zwembadkluisjes

NIEUWEGEIN Maandagmiddag zijn een 16-jarige jongen uit Utrecht en een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden nadat zij in een zwembad uit een kluisje goederen hadden gestolen.

Om 15.05 uur kreeg de politie de opdracht te gaan naar het zwembad. Daar had het personeel twee verdachten van diefstal aangehouden. Op camerabeelden had het personeel gezien hoe de twee de diefstal pleegden. De 16-jarige jongen probeerde te vluchten door een badmeester te schoppen, maar kon toch in bedwang worden gehouden. De politie heeft de jongen geboeid overgebracht naar het politiebureau. De 19-jarige vrouw bleek de gestolen goederen in haar tas te hebben. Zij is eveneens aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Geweld op straat

NIEUWEGEIN Maandagmiddag heeft de politie op de Lemsterschans een 64-jarige Nieuwegeiner aangehouden. De man had bewoners bedreigd.

Om 16.25 uur kreeg de politie de melding dat een echtpaar aan de Lemsterschans was bedreigd. Het echtpaar, een man van 44 jaar en een vrouw van 32 jaar, hadden al vaker last van een 64-jarige man die over het trottoir fietste. Zij hadden de fietser er al meerdere malen op gewezen dat zij dat gevaarlijk vonden, omdat hun 3-jarige kind daar vaak speelde. Ook buren hadden de fietser regelmatig aangesproken. Maandagmiddag fietste de 64-jarige Nieuwegeiner opnieuw over het trottoir, waarop de bewoner hem de weg versperde. De fietser duwde de bewoner met zijn fiets weg en reed door. Even later kwam hij terug met groot tuingereedschap in zijn handen en bedreigde de bewoners van de Lemsterschans. Toen de politie ter plaatse de verklaringen van de slachtoffers stond op te nemen kwam de verdachte weer langsfietsen. Hierop is de 64-jarige Nieuwegeiner aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en bedreiging.